Φεστιβάλ / Βραβεία

Οδηγίες χρήσης για το online 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

στα 10

Από την Τρίτη 19 μέχρι και την Πέμπτη 28 Μαΐου παρακολουθούμε δωρεάν το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, στην online, ελέω πανδημίας, έκδοσή του. Διαβάστε όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε για να ζήσετε με τον καλύτερο τρόπο την εμπειρία των ταινιών και των δράσεών του.

Flix Team
Οδηγίες χρήσης για το online 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης ήταν το πρώτο σχεδόν κινηματογραφικό φεστιβάλ που - σοφά - αναβλήθηκε, όταν ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, πίσω στα τέλη του Φεβρουαρίου. Τηρώντας την υπόσχεσή του να επιστρέψει και αφού οργάνωσε - πρωτοπόρα - την πρώτη διαδικτυακή Αγορά της εποχής μας, προσαρμόζεται στη online εποχή που επιτάσσουν τα περιοριστικά μέτρα που συνεχίζουν να ισχύουν στην Ελλάδα αλλά και σε όλον τον πλανήτη και ξεκινάει την Τρίτη 19 Μαΐου με 210 ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο, πρωτότυπα αφιερώματα και μια σειρά από live ανοιχτές συζητήσεις, διαθέσιμες στο κανάλι του στο YouTube.

Ολες οι προβολές και οι δράσεις του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα είναι δωρεάν - κάθε προβολή θα είναι διαθέσιμη για 400 θεάσεις αποκλειστικά από την Ελλάδα, ενώ μπορείτε πλέον να κατεβάσετε και το επίσημο app του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για ακόμη πιο εύχρηστη πλοήγηση, όπου κι αν βρίσκεστε.

Διαβάστε ακόμη: Η Γενική Διευθύντρια Ελίζ Ζαλαντό και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ορέστης Ανδρεαδάκης του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ μιλούν στο Flix για τη διαδικτυακή εκδοχή του σε έναν κόσμο που αλλάζει

mirador 607 Mirador του Αντόν Τέρνι

Frem Frem της Βιέρα Τσακάνιοβα

Un film Dramatique Un Film Dramatique του Ερίκ Μποντλέρ

Τα μεγάλα φετινά Αφιερώματα του Φεστιβάλ στρέφουν το βλέμμα στο ραγδαία αναπτυσσόμενα Ντοκιμαντέρ Κινουμένων Σχεδίων, στην Ανθρωπόκαινο Εποχή με ντοκιμαντέρ που εξερευνούν ένα ζήτημα με γεωλογικές, περιβαλλοντολογικές, κοινωνικές, φιλοσοφικές, πολιτικές και πολιτισμικές προεκτάσεις και στα Memes, τη μανία των κοινωνικών δικτύων.

Ο Σπύρος και ο Γύρος του Θανάτου 607 O Σπύρος και ο Γύρος του Θανάτου του Δημήτριου και Λίνο Καφίδα

Τρία Διαγωνιστικά Τμήματα φέρνουν πρεμιέρες από όλον τον κόσμο και την αφρόκρεμα της ελληνικής επιλογής. Εκτός από το Διεθνές Διαγωνιστικό που περιλαμβάνει μεγάλα μήκους ντοκιμαντέρ από όλον τον κόσμο, εγκαινιάζεται το διαγωνιστικό Newcomers με πρώτες και δεύτερες ταινίες δημιουργών και το Διαγωνιστικο Τμήμα >>Film Forward με ταινίες που πειραματίζονται πάνω στο κινηματογραφικό είδος της τεκμηρίωσης.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 σκηνοθέτες των 8 ελληνικών ταινιών που διαγωνίζονται για τα επίσημα βραβεία του Φεστιβάλ μιλούν στο Flix για την διαδικτυακή τους πρεμίερα

Δεμένοι 607 Δεμένοι του Τάσου Μόρφη

Ο Γιώργος του Κέδρου 607 Ο Γιώργος του Κέδρου του Γιώργου Κολόζη

badland 607 Badland του Χρήστου Πυθαρά

Το Ελληνικό Ντοκιμαντέρ διαθέτει τη μερίδα του λέοντος με 77 συνολικά παραγωγές που χαρτογραφούν το εγχώριο σινεμά της τεκμηρίωσης σήμερα.

Δείτε εδώ αναλυτικά ποιες ελληνικές ταινίες θα προβληθούν στο 22ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Many Undulating Things 607 Many Undulated Things των Μπο Γουανγκ και Παν Λου

Το πρόγραμμα ολοκληρώνουν τα Top Docs, επιλογή από τα καλύτερα ντοκιμαντέρ της χρονιάς, Ειδικές Προβολές, αλλά και Ντοκιμαντέρ για Παιδιά στην σταθερή προσπάθεια του Φεστιβάλ να εκπαιδεύει νέους θεατές ακριβώς στην ηλικία που χρειάζεται.

Κατά τη διάρκεια του online φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί μια σειρά live ανοιχτών συζητήσεων που μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά στο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube. Την Πέμπη 21 Μαΐου στις 21.00 θα μιλήσει ο πολεμικός ανταποκριτής Ρόμπερτ Φισκ (πρωταγωνιστής του ντοκιμαντέρ «This is not a Movιe») μαζί με τον σκηνοθέτη της ταινίας Γιουνγκ Τσανγκ. Την Κυριακή 24 Μαΐου στις 20.00 ανοίγει ο φάκελος «Ανθρωπόκαινος Εποχή» (με ομιλητές τους Ορέστη Ανδρεαδάκη, καλλιτεχνικό διευθυντή Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης/ Γιάννη Μπουτάρη, πρόεδρο και ιδρυτή Arcturos, / Κώστα Στασινόπουλο, επιμελητή και ιστορικό τέχνης, Serpentine Galleries, Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) / Κωνσταντίνο Βουδούρη, καθηγητή Γεωλογίας ΑΠΘ / Βανέσα Αρχοντίδου, αλπινίστρια / Χρυσόστομο Σταμούλη, καθηγητή Θεολογίας ΑΠΘ). Την Τετάρτη 27 Μαΐου στις 20.00 μπείτε πιο βαθιά στον κόσμο των memes μέσα από μία ανοιχτή συζήτηση με τον σκηνοθέτη του «The Story of Technoviking», Ματίας Φριτς, τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου Γιάννη Ιωαννίδη και τους The Real Ancient Memes.

another day of life 607 Another Day of Life των Ραούλ ντε λα Φουέντε και Ντέιμιαν Νένοφ

the metamorphosis of birds The Metamorphosis of Birds της Καταρίνα Βασκονσέλος

this is not a movie 607 This is not a Movie του Γιουνγκ Τσανγκ

Η διαδικασία για να δείτε τις ταινίες είναι η εξής;

Από τις 19 Μαΐου μπαίνετε στο www.filmfestival.gr και ακολουθείτε το σύνδεσμο TDF22 ONLINE. Δημιουργείτε ένα λογαριασμό επιλέγοντας "Create account" στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης. Συμπληρώνετε το όνομα, το email και τον κωδικό που επιθυμείτε. Μπορείτε τώρα να παρακολουθήσετε τα διαθέσιμα ντοκιμαντέρ. Βρείτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε είτε μέσω αναζήτησης, είτε από τις λίστες ανά τμήμα που θα βρείτε στο κεντρικό μενού. Επιλέξτε το ντοκιμαντέρ που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε. Θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Πατήστε "Play Now" ώστε να ξεκινήσει η προβολή. Εχετε 24 ώρες να δείτε την ταινία. Σε περίπτωση που δεν την δείτε, η θέση σας ακυρώνεται. Μείνετε συντονισμένοι καθημερινά για τη διαθεσιμότητα των ταινιών. Το Φεστιβάλ διαθέτει live chat για βοήθεια καθημερινά από τις 10.00 μεχρι και τη 01.00 για να απαντήσει σε ερωτήσεις και απορίες.

Φεστιβάλ

Μείνετε συντονισμένοι στα online κανάλια του Φεστιβάλ: Επίσημο site, Ψηφιακό Αρχείο, Επίσημη σελίδα στο Facebook, Επίσημη σελίδα της Αγοράς στο Facebook, Επίσημο κανάλι του Φεστιβάλ στο YouTube, Επίσημη σελίδα στο Instagram και Blog του Φεστιβάλ.