Buzz

Ο Στίβεν Κινγκ έρχεται για να υπερασπίσει την εισπρακτική αποτυχία του «The Marvels»

στα 10

Η νέα ταινία του MCU βρήκε έναν αναπάντεχο σύμμαχο στο πρόσωπο του Στίβεν Κινγκ, ο οποίος την υπερασπίστηκε ενάντια στα τρολς που χάρηκαν για την εισπρακτική της αποτυχία.

Ο Στίβεν Κινγκ έρχεται για να υπερασπίσει την εισπρακτική αποτυχία του «The Marvels»

Η νέα ταινία του MCU «The Marvels» αποδείχτηκε μια τεράστια εισπρακτική αποτυχία για τη Marvel. Με ένα budget 225 εκατομμυρίων δολαρίων, η ταινία άνοιξε στην Αμερική το σαββατοκύριακο που μας πέρασε με μόλις 47 εκατομμύρια δολάρια, το χαμηλότερο ξεκίνημα για ταινία της Marvel που έγινε ποτέ (ακόμα και το χειρότερο «Ant-Man: Quantumania» άνοιξε με 106 εκατομμύρια δολάρια και έφτασε να κερδίζει μέχρι το τέλος τα 476 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως). Αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο δεν τα πήγε καθόλου καλά ανοίγοντας με μόλις 68 εκατομμύρια (στην Ελλάδα άνοιξε στη δεύτερη θέση πίσω από τους «Ευχούληδες 3»).

Αλλά παρόλο τις καλές κριτικές που έλαβε (στο Rotten Tomatoes έχει ένα 62% από κριτικούς και από το κοινό ένα δυνατό 85% θετικών κριτικών) πολλά είναι τα τοξικά τρολς του ίντερνετ τα οποία γιόρτασαν αυτή την αποτυχία, επειδή ήταν μια ταινία με τρεις γυναίκες πρωταγωνίστριες και σκηνοθετήθηκε από μια γυναικά. Και ο Στίβεν Κινγκ δεν τα ανέχεται αυτά.

Διαβάστε ακόμα: Κρίση στο MCU. Πόσο μεγάλο πρόβλήμα έχει πλέον το στούντιο της Marvel;

the marvels

Μπορεί να μην είναι ο μεγαλύτερος φαν της Marvel αλλά ο μαιτρ του λογοτεχνικού τρόμου Στίβεν Κινγκ δεν ανέχεται την τοξικότητα μερικών έφηβων fanboys. Στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter/X, ο οποίος ακολουθείτε από πάνω από 7 εκατομμύρια άτομα, ο Κινγκ έγραψε «δεν παρακολουθώ τις ταινίες του MCU, δεν με ενδιαφέρουν, αλλά το να είναι κάποιος τόσο χαιρέκακος με τις χαμηλές εισπράξεις στο box office του “The Marvels” είναι αρκετά δυσάρεστο. Γιατί να γίνεται αυτό;»

Τέλος πρόσθεσε «κάποια από την απόρριψη του “The Marvels” μπορεί να είναι το μίσος κάποιων έφηβων φανς. Ξέρετε: ίου, ΚΟΡΙΤΣΙΑ!»

Πάντως η σκηνοθέτης της ταινίας Νία ΝταΚόστα είχε προετοιμαστεί για τις τοξικές αντιδράσεις των φανς λέγοντας πως αποφάσισε να αποχωρήσει από τα social media. «Είμαι ευαίσθητη ψυχή και νομίζω ότι ίσως είμαστε περισσότεροι σαν κι εμένα από ό,τι θέλουμε να παραδεχτούμε», είχε δηλώσει τότε.