Buzz

Στα γυρίσματα του «The Grandmaster» του Γουονγκ Καρ Γουάι

στα 10

Οχι, δεν πήγαμε στην Κίνα, αλλά ο φειδωλός ως προς τη δημοσιότητα σκηνοθέτης κυκλοφόρησε τρία βίντεο με σκηνές από τα γυρίσματα και συνεντεύξεις με τους συντελεστές. Δείτε τα!

Στα γυρίσματα του «The Grandmaster» του Γουονγκ Καρ Γουάι

Ακούμε για τη δημιουργία αυτής της ταινίας, εδώ και πέντε χρόνια. Ο καιρός έφτασε, η ταινία είναι έτοιμη και θ’ ανοίξει το 63ο Φεστιβάλ Βερολίνο, όπου άλλωστε ο Γουονγκ Καρ Γουάι θα είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής.

Η ιδέα της ταινίας απασχολούσε τον Καρ Γουάι ήδη από το 1996, την εποχή, δηλαδή, που ο σκηνοθέτης προετοίμαζε κάτι πολύ πιο μικρό (και οπωσδήποτε πιο ρομαντικό), το «Happy Together» και πολύ πριν αναγνωριστεί από το mainstream κοινό με το «In the Mood for Love» και το «2046».

Τοποθετημένο στη δεκαετία του '30, το «Τhe Grandmaster» διαδραματίζεται την εποχή όπου οι πολεμικές τέχνες είχαν γίνει διάσημες στη Νότια Κίνα με κεντρικό πρωταγωνιστή τον Ιπ Μαν, το θρύλο του κουνγκ-φου και δάσκαλο του Μπρους Λι. Τον κεντρικό ρόλο στην ταινία κρατά ο Τόνι Λιουνγκ και δίπλα του πρωταγωνιστούν η Ζανγκ Ζιγί και ο Τσεν Τσανγκ.

Το τρέιλερ και μόνο του «Grandmaster» (δείτε το εδώ) φτάνει για ν’ ανεβάσει την ανυπομονησία στα ύψη, για ένα σκοτεινό, ατμοσφαιρικό δράμα – υπερπαραγωγή.

Ακόμα καλύτερα, μόλις κυκλοφόρησαν τρία βίντεο που μάς δείχνουν εκ των έσω τον άθλο που πραγματοποίησε ο Καρ Γουάι και η ομάδα του. Τα δύο πρώτα βίντεο παρουσιάζουν σκηνές από τα γυρίσματα με συνεντεύξεις του των πρωταγωνιστών και συενργατών. Στο τρίτο, ο Τόνι Λιουνγκ περιγράφει τις δοκιμασίες που πέρασε για να εκπαιδευτεί στην τεχνική Wing Chun, ή, εν πάσει περιπτώσει, στο να ρίχνει άγριο ξύλο με στιλ! Δε θα καταλάβετε λέξη, γιατί τα βίντεο είναι ανυπότιτλα, αλλά οι εικόνες φτάνουν και περισσεύουν!

Διαβάστε και δείτε περισσότερα για το «The Grandmaster» εδώ.