Buzz

Η σοβιετική τηλεοπτική εκδοχή του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» είναι ένα υπέροχο κιτς αριστούργημα

στα 10

Στην Ρωσία το Μάτι του Σάουρον παρακολουθεί εσένα.

Η σοβιετική τηλεοπτική εκδοχή του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» είναι ένα υπέροχο κιτς αριστούργημα

Θα μπορούσε να ήταν ένα από αυτά τα viral αστεία βίντεο που κυκλοφορούν καθημερινά εκεί έξω, αλλά αυτή η τηλεοπτική μεταφορά του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», η οποία έκανε πρεμιέρα το 1991 στην Ρωσία, είναι πέρα για πέρα πραγματική.

Η ιστορία της συγκεκριμένης ταινίας με τον τίτλο «Khraniteli», η οποία μοιάζει αρκετά με εκείνη του Ενός Δαχτυλιδιού από το βιβλίο του Τόλκιν, έκανε την πρεμιέρα της στο δίκτυο τηλεόρασης της Αγίας Πετρούπολης το 1991 όπου και προβλήθηκε για μόνο μια φόρα πριν εξαφανιστεί για 30 ολόκληρα χρόνια. Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, κάποιος φαίνεται πως βρήκε την χαμένη αυτή ταινία και την ανέβασε στο YouTube για να την απολαύσουμε κι εμείς σε όλο το κιτς μεγαλείο της.

Διαβάστε ακόμα: Αυτό είναι το καστ της σειράς του Amazon «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών»

soviet lord of the rings 607

Και όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς πρόκειται για μια αρκετά low budget παραγωγή η οποία σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει το επικό μεγαλείο των ταινιών του Πίτερ Τζάκσον, αλλά καταφέρνει τουλάχιστον να έχει μια δική της… γοητεία. Σύμφωνα με το άρθρο δεν ήταν η πρώτη προσπάθεια του καναλιού αυτού να μεταφέρει κάποιο έργο του Τόλκιν στη μικρή οθόνη. Το 1985 γύρισε και το «Hobbit» με τον τίτλο «The Fantastic Journey of Mister Bilbo Baggins» το οποίο είχε «χορευτές μπαλέτου από το θέατρο που είναι γνωστό τώρα ως Μαρίνσκι με έναν άντρα με μουστάκι στον ρόλο του Τόλκιν, ο οποίος αφηγούνταν την ιστορία». Τώρα το μόνο ερώτημα είναι: «που μπορούμε να την δούμε»;

Για την ώρα ας απολαύσουμε την ταινία «Khraniteli» ως μικρό ορεκτικό για την σειρά του Amazon «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών» η οποία ετοιμάζεται να κάνει πρεμιέρα φέτος.