Buzz

«Shortcomings»: Ενα ακόμη graphic novel του Εϊντριεν Τομίνε μεταφέρεται στο σινεμά

στα 10

Ενώ περιμένουμε το «Les Olympiades» του Ζακ Οντιάρ, ανυπομονούμε ήδη για τη «συνέχεια».

«Shortcomings»: Ενα ακόμη graphic novel του Εϊντριεν Τομίνε μεταφέρεται στο σινεμά

Πρωτοδημοσιευμένο σε συνέχειες στο περιοδικό του «Optic Nerve», το «Shortcomings» αφηγείται την ιστορία του Μπεν Τανάκα, ενός αμερικάνου ασιατικής καταγωγής που όταν η φίλη του Μίκο τον αφήνει στην Καλιφόρνια για να ζήσει και να σπουδάσει στη Νέα Υόρκη, βρίσκει την ευκαιρία να ανακαλύψει τι ακριβώς ψάχνει στην ζωή του. Ή τουλάχιστον να το προσπαθήσει. Ή έστω να φλερτάρει κορίτσια που δεν έχουν ασιατική καταγωγή, το ενδιαφέρον του για τα οποία σύμφωνα με την Μίκο δηλώνει την ασυνείδητη απόρριψη της φυλετικής του ταυτότητας, όπως και της ίδιας.

Δείτε επίσης: «Les Olympiades»: O Ζακ Οντιάρ μεταφέρει τις ιστορίες του Εϊντριεν Τομίνε στο σινεμά

shortcomings 607

Το graphic novel του Τομίνε, μιλά με χιούμορ και κοφτερή ειλικρίνεια για τα δεσμά της ταυτότητας τις αχαρτογράφητες περιοχές της σχέσης την δύναμη της δέσμευσης και τα απροσδόκητα προβλήματα της ελευθερίας, μέσα από μια ιστορία που είναι ταυτόχρονα αυτοβιογραφική όσο και αναγνωρίσιμη από όλους.

shortcomings 607

Ο Ράνταλ Παρκ, ηθοποιός κορεατικής καταγωγής, γνωστός από τον ρόλο του στη σειρά «Fresh Off the Boat» και παθιασμένος φαν των ιστοριών του Τομίνε, αναλαμβάνει να μεταφέρει το βιβλίο στην οθόνη, με τον συγγραφέα του να υπογράφει το σενάριο.

randall park adrian tomine 607

Και κάπως έτσι μέσα σε λίγους μήνες, ο Εϊντριαν Τομίνε, βλέπει δύο βιβλία του να παίρνουν τον δρόμο του για την οθόνη, αφού ο Ζακ Οντιάρ έχει ήδη ολοκληρώσει τα γυρίσματα του «Les Olympiades» που βασίζεται στο «Killing and Dying», μια ταινία που αν όλα πάνε καλά, θα δούμε πιθανότατα στο διαγωνιστικό του φεστιβάλ των Καννών.

Δείτε πιο κάτω μια συζήτηση μεταξύ του Ράνταλ Πάρκ και του Εϊντριεν Τομίνε.


Δείτε επίσης: Μετά το οσκαρικό «Green Book», o Πίτερ Φαρέλι πάει για μπύρες με τον Ζακ Εφρον, τον Ράσελ Κρόου (και τον Μπιλ Μάρεϊ;)