Buzz

«Les Olympiades»: O Ζακ Οντιάρ μεταφέρει τις ιστορίες του Εϊντριεν Τομίνε στο σινεμά

στα 10

Κι αν η σύμπραξη μοιάζει απρόσμενη, τα graphic stories του αμερικάνου δημιουργού έμοιαζαν πάντα έτοιμα για το κινηματογραφικό κοντινό τους.

«Les Olympiades»: O Ζακ Οντιάρ μεταφέρει τις ιστορίες του Εϊντριεν Τομίνε στο σινεμά

Ο Εϊντριεν Τομίνε είναι ένας από τους σημαντικότερους και πιο επιδραστικούς κομίστες των ημερών μας, ένας δημιουργός του οποίου οι λέξεις και οι ιστορίες έχουν πάντα το ίδιο βάθος και την λεπτομέρεια όσο τα υπέροχα, γοητευτικά του σκίτσα και του οποιου τα βιβλία ανήκουν στην αληθινά μεγάλη λογοτεχνία.

Μοιάζει λοιπόν αναπόφευκτο πως κάποιο από τα έργα του θα μεταφερόταν αργά η γρήγορα στο σινεμά κι ακόμη κι αν ο γάλλος Ζακ Οντιάρ δεν είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα σκεφτόσουν για κάτι τέτοιο, η αλήθεια είναι πως η είδηση ακούγεται αληθινά ενδιαφέρουσα. Πόσο μάλλον που το σενάριο της ταινίας του «Les Olympiades» που βασίζεται στην συλλογή του Τομίνε «Killing and Dying» είναι γραμμένο μαζί με την Σελίν Σιαμά και την Λέα Μίσιους σκηνοθέτη του «Ava».

Δείτε ακόμη: «Τα Ξερά Χόρτα»: η επόμενη ταινία του Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν, έχει έναν πολύ Νουρί Μπιλγκέ Τζεϊλάν τίτλο

killing and dying 607

Το φιλμ έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα στο Παρίσι κι ακόμη κι αν δεν έχουμε προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το καστ, ή την σύνθεση της υπόθεσης της ταινίας μέσα από τις μικρές ιστορίες του βιβλίου η λέξη «ανυπομονούμε» είναι πολύ λίγη για να περιγράψει το πως νιώθουμε.

killing and dying 607

Διαβάστε επίσης: «Cry Macho»: Ο Κλιντ Ιστγουντ επιστρέφει και υπόσχεται να μάς κάνει να κλάψουμε