Buzz

«Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Δείτε κομμένες σκηνές και σκηνοθέτη & ηθοποιούς να τις σχολιάζουν

στα 10

Ενα ακυκλοφόρητο δεκάλεπτο υλικό μάς βάζει στα παρασκήνια των γυρισμάτων μίας αγαπημένης ταινίας. Δείτε τις κομμένες σκηνές του «The Shawsank Redemption» (1994) και ακούστε τι έχουν να μας πουν οι Φρανκ Ντάραμποντ, Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν....

«Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ»: Δείτε κομμένες σκηνές και σκηνοθέτη & ηθοποιούς να τις σχολιάζουν

Πριν από δύο μήνες, ο Ντέιβιντ Σουίτ κι ο Ρίτσαρντ Ματ, δύο καταδικασμένοι για δολοφονία σε φυλακές υψίστης ασφαλείας της Νέας Υόρκης χρησιμοποιήσαν το ίδιο κόλπο με αυτό του «Τελευταία Εξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ» για να αποδράσουν. Στις 12 Ιουλίου, ο Μεξικανός μεγαλέμπορος ναρκωτικών Χοακίν «El Chapo» Γκούσμαν, έκανε το ίδιο. Τούνελ που οδηγούν από το κελί στην ελευθερία, έπαψαν να υπάρχουν μόνο σε βιβλία του Στίβεν Κινγκ, τα οποία διασκευάζονται κινηματογραφικά σε ταινίες. Κι όμως το 1994, η ανατροπή του φινάλε του «The Shawsank Redemption» του Φρανκ Ντάραμποντ έμοιαζε με επιστημονική φαντασία.

shawsank redemption 607

Η ταινία, που προτάθηκε το 1995 για 7 Οσκαρ, διαρκεί 2 ώρες και 22 λεπτά, διάρκεια που το maistream θα θεωρούσε απαγορευτική, αν δεν είχε γοητευθεί τόσο τους χαρακτήρες, τη δραματουργία και το γλυκόπικρο θρίαμβο του τέλους. Οι Τιμ Ρόμπινς και Μόργκαν Φρίμαν, ήδη καταξιωμένοι πρωταγωνιστές, αγαπήθηκαν λίγο περισσότερο για τους ρόλους του Αντι και του «Ρεντ» (κανονικά ο ήρωας του Φρίμαν θα έπρεπε να είναι ένας κοντός Ιρλανδός) και το δράμα του Ντάραμποντ (αν και εμπορική αποτυχία όταν πρωτοβγήκε στις αμερικανικές αίθουσες) σκαρφάλωσε αρκετά ψηλά σε λίστες των πιο αγαπημένων ταινιών όλων των εποχών (πρόσφατα και σε αυτή του Rolling Stones).

shawsank redemption 607 2

Αυτό που δε γνωρίζουμε όμως (και δεν υπάρχει στα extras κανενός DVD) είναι ότι ο Ντάραμποντ αναγκάστηκε να κόψει αρκετό ακόμα υλικό που είχε γυρίσει, για να μειώσει την ακόμα πιο μεγάλη διάρκεια της ταινίας. Πρόσφατα, κυκλοφόρησαν οι κομμένες σκηνές. Η μία που αποτυπώνει τη ζωή του αποφυλακισμένου «Ρεντ», ο οποίος επιβιώνει δύσκολα βάζοντας τα ψώνια σε σακούλες σε σούπερ μάρκετ. Η άλλη διαδραματίζεται αμέσως μετά την απόδραση, όταν ένας νεαρός φύλακας μπαίνει στο τούνελ και πέφτει πάνω σε απόβλητα του υπονόμου - μία αστεία, αλλά «περιττή» κορύφωση της νίκης των αδυνάμων απέναντι στο σύστημα.

Δείτε τις και απολαύστε τις ενδιάμεσες συνεντεύξεις του σκηνοθέτη ( και των πρωταγωνιστών του, που μας διηγούνται πώς βίωσαν το σενάριο, τα γυρίσματα και τους χαρακτήρες τους:

.

Διαβάστε και δείτε περισσότερα: