Φεστιβάλ / Βραβεία

Οι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο Raindance Film Festival

στα 10

Μετά τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Φεστιβάλ της Μόσχας, οι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη κλείνουν θέση στο Raindance Film Festival στην καρδιά του Λονδίνου.

Οι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη στο Raindance Film Festival

Συνεχίζοντας τα φεστιβαλικά τους ταξίδια, οι «Αισθηματίες» του Νίκου Τριανταφυλλίδη κλείνουν θέση στο Raindance Film Festival, το φεστιβαλικό ναό του ανεξάρτητου σινεμά, που φέτος διεξάγεται από τις 24 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου στο Picadilly Circus του Λονδίνου, με 100 μεγάλου και περισσότερες από 150 μικρού μήκους ανεξάρτητες ταινίες από όλον τον κόσμο.

Οι «Αισθηματίες» είναι η τρίτη μεγάλου μήκους ταινία μυθοπλασίας του Νίκου Τριανταφυλλίδη μετά το «Ράδιο Μόσχα» και το «Μαύρο Γάλα» και αφηγείται την ιστορία ενός μεσήλικα αστού, υπεράνω πάσης υποψίας, με το παρατσούκλι «ο Δάσκαλος», ο οποίος ζει απομονωμένος στην παραθαλάσσια έπαυλη του μαζί με την έφηβη κόρη του. Πίσω όμως από τη μάσκα του εκκεντρικού λάτρη της τέχνης, θησαυρίζει ως τοκογλύφος και αρχαιοκάπηλος, διακινώντας τα κλοπιμαία του μέσα σε νεκροφόρες που διασχίζουν την Αθήνα. Τις βρωμοδουλειές του έχουν αναλάβει να «φροντίζουν» δύο νεαροί: o Eρμής και ο Γιάννης. Εκαστος εκ των δύο διαπράττει από ένα μοιραίο λάθος. Ο μεν Ερμής ερωτεύεται την έφηβη κόρη του «Δασκάλου», ο δε Γιάννης παθιάζεται με μία πόρνη. Αμφότεροι, θα πληρώσουν ακριβά το τίμημα του να είναι Αισθηματίες....

Στην ταινία που πρωταγωνιστεί ο Τάκης Μόσχος, μετά από πολύχρονη απουσία από τον κινηματογράφο, ο οποίος υποδύεται τον «Δάσκαλο», ενώ μαζί τους συμπρωταγωνιστούν οι Ηλιάνα Μαυρομάτη, ο Δημήτρης Λάλος, ο Χάρης Φραγκούλης και η Ευτυχία Γιακουμή.

2

Στην Ελλάδα, οι «Αισθηματίες» αναμένεται να βγουν στις αίθουσες τον Οκτώβριο του 2014. Μέχρι τότε δείτε το ρεπορτάζ του Flix από τα γυρίσματα της ταινίας και διαβάστε τη γνώμη μας για μια ταινία που ερωτεύεσαι κεραυνοβόλα.

Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες για την ταινία στο επίσημο site της στο Internet.

Διαβάστε ακόμη: