Buzz

Στον Σον Μπέικερ λείπουν τα ενήλικα δράματα από το σινεμά

στα 10

Οπως είπε ο ίδιος ο Μπέικερ έχει βαρεθεί να βλέπει στο σινεμά μόνο υπερπαργωγές και υπερηρωικές ταινίες κι όχι ταινίες με ιστορία και χαρακτήρες.

Στον Σον Μπέικερ λείπουν τα ενήλικα δράματα από το σινεμά

Η νέα ταινία του Σον Μπέικερ «Anora» έχει καταφέρει να αγαπηθεί από το κοινό και τους κριτικούς, κερδίζοντας μάλιστα τον Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών. Και για εκείνον αυτό σημαίνει πως ο κόσμος διψάει να βλέπει ιστορίες σαν κι αυτές στη μεγάλη οθονή κι όχι μόνο υπερηρωικές ή ταινίες δράσης, οι οποίες έχουν κατακλύσει το σινεμά τα τελευταία χρόνια.

Αυτό υποστήριξε ο ίδιος μιλώντας στο Assiciated Press λέγοντας συγκεκριμένα πως «αυτό που μου λείπει είναι η ώριμη ταινία για ενήλικες που έχει ανθρώπινες ιστορίες, που δεν έχει εκρήξεις ή δεν έχει υπερήρωες ή να βασιζόνται στον τρόμο. Πού είναι αυτές οι ταινίες;»

Στα παραδείγματα που έδωσε ο Μπέικερ ήταν και η βραβευμένη με Οσκαρ ταινία του 1979 «Κράμερ εναντίον Κράμερ», καθώς και τα έργα του Τζόναθαν Ντεμί και του Ρόμπερτ Ολτμαν, οι οποίοι επικεντρώνονται στους πλούσιους χαρακτήρες και ιστορίες παρά στη δράση και σε εκρήξεις. «Πού είναι αυτές οι εποχές;» είπε ο Μπέικερ. «Είτε δεν υπάρχουν, δυστυχώς, είτε είναι πολύ λίγοι. Ας κάνουμε το κοινό να θυμηθεί ότι αυτό το σινεμά αξίζει να είναι στη μεγάλη οθόνη όπως και οι blockbuster ταινίες και οι μεγάλες υπερπαραγωγές».

Διαβάστε ακόμα: Το νέο τρέιλερ του «Anora» μας δείχνει μια άλλη Σταχτοπούτα

sean baker

Φαίνεται όμως πως τα όσα είπε δίχασαν κάποιους φανς του και ο Μπέικε αναγκάστηκε να βγει στο X/Twitter για να διευκρινίσει κάποια πράγματα. «Υπάρχουν που πιστεύουν ότι εκμηδενίζω τις ταινίες τρόμου», έγραψε ο Μπέικερ σε σχόλια που έκανε για τη συνέντευξή του στο AP. «Μεγάλωσα με τις ταινίες τρόμου, μου αρέσουν οι ταινίες τρόμου, ποτές δεν θα τις γελοιοποιούσα. Αυτό που είπα στη συνέντευξη μου στο AP είναι ότι θα ήθελα τα στούντιο να παράγουν περισσότερα δράματα για ενήλικες καθώς και άλλα κινηματογραφικά είδη για τις αίθουσες».

Οσο αφορά πάντως το «Anora», μετά την ελληνική του πρεμιέρα στην έναρξη του 30ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας, αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 24 Οκτωβρίου.