Buzz

Το μυστήριο της ανθρώπινης φύσης είναι viral!

στα 10

Ενα εκατομμύριο θεατές για ένα βίντεο που δεν ανήκει στη Lady Gaga ή τον Τζάστιν Μπίμπερ είναι ένα αναμφισβήτητο ρεκόρ και ανήκει σε έναν βρετανό animator που «μεταφράζει» σε εμπνευσμένα κινούμενα σχέδια δύσκολα θέματα εκπαίδευσης, οικονομικών και επιστήμης.

Το μυστήριο της ανθρώπινης φύσης είναι viral!

Η ιστορία του Αντριου Παρκ ξεκίνησε πολύ πριν η RSA (Royal Society for the encouragement of Arts, Manufactures and Commerce) προσλάβει τον νεαρό animator προκειμένου να «μεταφράζει» σε απλά κινούμενα σχέδια διαλέξεις διανοούμενων γύρω από την εκπαίδευση, την οικονομία και την επιστήμη.

Ούτε, όμως, και ο ίδιος θα μπορούσε να φανταστεί ποτέ πως από τα meetings του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Ernst & Young στα οποία ο Παρκ ζωγράφιζε πίνακες στατιστικής και «ζωντάνευε» στο χαρτί ιδέες επενδύσεως κεφαλαίου, θα κατέληγε ως τον πιο διάσημο animator αυτή τη στιγμή στον πλανήτη.

Τα 10λεπτά βίντεο που φτιάχνονται για λογαριασμό της RSA έγιναν viral, παρόλο το ειδικό του θέματος τους, απαιτούν τουλάχιστον δύο μήνες παραγωγής το καθένα με τον Παρκ να μελετάει μέχρι και 50 φορές τις διαλέξεις που μεταφέρει με τα σχέδια του; «Θέλω πραγματικά να ανακαλύψω τι κρύβεται πίσω από τη σκέψη ανθρώπων της διανόησης και της επιστήμης. Θέλω επίσης να μάθω κι εγώ ο ίδιος απ' αυτούς. Είμαι θεατής εκτός από δημιουργός. Και χαίρομαι πολύ αν αυτό που κάνω βρίσκει δίοδο στο απλό κοινό», δηλώνει ο Παρκ που επιλέχθηκε από τον Μπιλ Γκέιτς για να «εικονογραφήσει» μια διάλεξη του, ανεβαίνοντας στην κλίμακα της ιεραρχίας των πιο περιζήτητων animators του κόσμου.

O Μάθιου Τέιλορ, υπεύθυνος της RSA δηλώνει πως «12 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν αυτή τη στιγμή τα βίντεο του Παρκ. Θα έπρεπε ήδη να θεωρούνται σημαντικό εξαγώγιμο προϊον της Μ.Βρετανίας. Το βίντεο για το "The Divided Brain" είμαι σίγουρος πως θα ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο θεατές μέσα σε ένα μήνα».

Μέσα σε δέκα ημέρες το «The Divided Brain», βασισμένο σε μια διάλεξη του διάσημου ψυχιάτρου και συγγραφέα Ιανν ΜακΤζιλκράιστ, έχει φτάσει τους περισσότερους από 200.000 θεατές και ανεβαίνει. Δείτε το και σεις παρακάτω και μην απορήσετε αν σε λίγο καιρό ο Παρκ ανακοινώσει το πρώτο του σχέδιο για μια μεγάλου μήκους ταινία...