Φεστιβάλ / Βραβεία

«Save Your Planet»: Μια ελληνική σειρά animation στο φεστιβάλ του Ανεσί

στα 10

Το φεστιβάλ του Ανεσί είναι το σημαντικότερο φεστιβάλ κινουμένων σχεδίων του πλανήτη, οι «Κάννες του animation» αν θέλετε, αφού κι αυτό λαμβάνει χώρα στη Γαλλία. Φέτος στο διαγωνιστικό τμήμα των τηλεοπτικών σειρών, συμμετέχει και μια ελληνική παραγωγή το «Save Υοur Planet» του Τάσου Κότσιρα.

«Save Your Planet»: Μια ελληνική σειρά animation στο φεστιβάλ του Ανεσί

Το «Save Υοur Planet» είναι μια σειρά 30 επεισοδίων, κατασκευασμένη με την τεχνική του 3D animation που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση του κόσμου στα θέματα και στα προβλήματα που αφορούν στο περιβάλλον, εξηγώντας με χιουμοριστικό και απλό τρόπο στο κοινό τα οικολογικά προβλήματα καθώς και την καταστροφική τους εξέλιξη στο μέλλον.

H φιλοσοφία της σειράς είναι πως ακόμη και η μικρότερη αλλαγή στην συμπεριφορά του καθενός μας απέναντι στο περιβάλλον μπορεί να κάνει τη διαφορά στη μεγάλη εικόνα ενός προβλήματος που μας απειλεί όλους. Με ένα θέμα επίκαιρο και με ένα animation που συνδυάζει το «χειροποιήτο» ύφος της παιδικής χαρτοκοπτικής με καλοφτιαγμένα computer graphics μοιάζει να έχει τη δυνατότητα να ταξιδέψει και όχι απλά σε φεστιβάλ, αλλά να βρει το κοινό της στις τηλεοράσεις του εξωτερικού.

Το διαγωνιστικό του Ανεσί όπου θα προβληθουν τα επεισόδια «Fishing» και «Woods», είναι μια πολύ καλή αρχή προς αυτή την κατεύθυνση.

Η σειρά είναι μια παραγωγή της Nurbs Productions μιας εταιρίας computer graphics που δημιουργήθηκε το 2004, έχει δουλέψει μέχρι σήμερα κυρίως στη διαφήμιση κι έχει βραβευτεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Δείτε πιο κάτω ένα μοντάζ σκηνών από επεισόδια της σειράς.