Buzz

Ο Σαμ Ελιοτ ζητά συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε για την «Εξουσία του Σκύλου»

στα 10

«Λυπάμαι που πλήγωσα κάποιον από αυτούς τους φίλους και κάποιον που αγάπησα. Και οποιονδήποτε άλλον με τις λέξεις που χρησιμοποίησα», είπε ανάμεσα σε άλλα.

Ο Σαμ Ελιοτ ζητά συγγνώμη για τις δηλώσεις που έκανε για την «Εξουσία του Σκύλου»

Πριν λίγο καιρό ο Σαμ Ελιοτ είχε δει την ταινία της Τζέιν Κάμπιον «Η Εξουσία του Σκύλου» και δεν του άρεσε καθόλου. Μάλιστα οι δηλώσεις που έκανε για την ταινία ήταν γεμάτες ομοφοβία, εθνικιστικές μπηχτές και γενικά μια απαξίωση για την δουλειά της Κάμπιον, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως ένα μεγάλο «piece of shit».

Τότε είχε δηλώσει (ανάμεσα σε άλλα) πως «από μένα παίρνει ένα γαμημ*νο όχι! Το είδα γιατί υπήρχε μία ολοσέλιδη κριτική στους L.A. Times και μιλούσε για την "επανεξέταση της αμερικανικής Δύσης". Ποιο αυτό μιλάει για την αμερικανική Δύση; Που κάνει τους καουμπόυδες να μοιάζουν με αυτούς τους χορευτές στα μπαλέτα της Νέα Υόρκης που φοράνε μόνο παπιγιόν και τίποτα άλλο; Ετσι παρουσιάζει τους ραντσέρηδες οι ταινία. Να φοράνε μόνο παντελόνια και να περιφέρονται γυμνοί από τη μέση και πάνω. Ενα γουέστερν με ομοφυλοφιλικούς υπαινιγμούς...»

Ολα αυτά όμως, τότε.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς απαντά στις «περίεργες δηλώσεις» του Σαμ Ελιοτ

the power of the dog

Τώρα φαίνεται πως κατάλαβε το λάθος των δηλώσεών του και τις παίρνει πίσω ζητώντας συγγνώμη σε όλους όσους πλήγωσε με τα λόγια του. Μιλώντας σε ένα πάνε για να προωθήσει την σειρά του Paramount+ «1883», στην οποία και πρωταγωνιστεί, ο Ελιοτ πήρε πίσω όλα όσα είπε για την ταινία της Κάμπιον. «Είπα κάποια πράγματα που πλήγωσαν ανθρώπους και νιώθω απαίσια γι' αυτό. Η γκέι κοινότητα ήταν απίστευτη σε μένα σε όλη μου την καριέρα. Και εννοώ ολόκληρη την καριέρα μου, από πριν ξεκινήσω σε αυτή την πόλη. Φίλοι σε κάθε επίπεδο και σε κάθε τομές της δουλειάς μου μέχρι σήμερα. Λυπάμαι που πλήγωσα κάποιον από αυτούς τους φίλους και κάποιον που αγάπησα. Και οποιονδήποτε άλλον με τις λέξεις που χρησιμοποίησα».

Συνέχισε λέγοντας πως «είπα στον podcaster του “WTF” ότι πιστεύω πως η Τζέιν Κάμπιον είναι μια εξαιρετική σκηνοθέτης και θέλω να ζητήσω συγγνώμη από το καστ του “The Power of the Dog”, όλοι τους εξαιρετικοί ηθοποιοί. «Και συγκεκριμένα από τον Μπένεντικτ Κάμπερμπατς. Μπορώ μόνο να πω το πόσο πολύ λυπάμαι. Πραγματικά λυπάμαι πολύ.»

Καθώς ο Έλιοτ ζητούσε συγγνώμη, είπε ότι πήρε ένα πολύτιμο μάθημα από την εμπειρία. «Πρώτα απ’ όλα, μην κάνετε podcast σε εκπομπή που έχει τίτλο WTF (what the fuck)», είπε.