Buzz

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς απαντά στις «περίεργες δηλώσεις» του Σαμ Ελιοτ

στα 10

Ο πρωταγωνιστής της «Εξουσίας του Σκύλου» υπερασπίστηκε την ταινία της Τζέιν Κάμπιον λέγοντας πως θεωρεί τις δηλώσεις που άκουσε από τον Σαμ Ελιοτ αρκετά... περίεργες.

Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς απαντά στις «περίεργες δηλώσεις» του Σαμ Ελιοτ

Ο Σαμ Ελιοτ είδε πρόσφατα την ταινία της ταινία της Τζέιν Κάμπιον «Η Εξουσία του Σκύλου» και δεν του άρεσε καθόλου.

Μάλιστα οι δηλώσεις που έκανε για την ταινία ήταν γεμάτες ομοφοβία, εθνικιστικές μπηχτές και γενικά μια απαξίωση για την δουλειά της Κάμπιον, χαρακτηρίζοντάς την μάλιστα ως ένα μεγάλο «piece of shit». Γενικά ενοχλήθηκε αρκετά που η ταινία δεν δείχνει τους καουμπόιδες ματσό και ετεροφυλόφιλους, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του πρωταγωνιστή της ταινίας Μπένεντικτ Κάμπερμπατς.

Μιλώντας στο BAFTA Film Session ο ηθοποιός φαίνεται να μην συμφωνεί με τις απόψεις του Ελιοτ. «Προσπαθώ πολύ σκληρά να μην πω τίποτα για μια πολύ περίεργη αντίδραση που συνέβη τις προάλλες σε ένα ραδιοφωνικό podcast. Χωρίς να θέλω να ρίξω λάδι στη φωτιά κάποιος πραγματικά προσβλήθηκε — δεν το έχω ακούσει, επομένως είναι άδικο για μένα να το σχολιάσω λεπτομερώς — ότι η Δύση απεικονίζεται με αυτόν τον τρόπο.»

Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για την «Εξουσία του Σκύλου» της Τζέιν Κάμπιον.

The Power of the Dog

Και συνέχισε λέγοντας «πέρα από αυτή την αντίδραση, αυτό το είδος άρνησης ότι ο καθένας θα μπορούσε να έχει κάτι άλλο εκτός από μια ετεροκανονική ζωή λόγω του τι κάνει στη ζωή του ή λόγω του μέρους που γεννήθηκε [...] υπάρχει επίσης τεράστια μισαλλοδοξία στον κόσμο απέναντι στην ομοφυλοφιλία, απέναντι στην αποδοχή του άλλου και κάθε είδους διαφορετικότητας.»

Ο Κάμπερμπατς μίλησε για το κομφορμιστικό πρίσμα μέσα από το οποίο αναμένονται συγκεκριμένα μοντέλα συμπεριφοράς από έναν άνδρα στο δυτικό αρχέτυπο καλούπι της αρρενωπότητας και ξεκαθάρισε πως η ταινία δεν πρόκειται για ένα μάθημα ιστορίας.

Μπορείτε να δείτε όλη την συζήτηση παρακάτω.