Industry

Στο κενό για άλλη μια φορά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηθοποιών και παραγωγών στην Αμερική

στα 10

Με ένα ηχηρό «όχι» απάντησαν οι ηθοποιοί στην «τελική και καλύτερη» προσφορά των παραγωγών, συνεχίζοντας έτσι την απεργία τους για 117η ημέρα.

Στο κενό για άλλη μια φορά οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ηθοποιών και παραγωγών στην Αμερική

Μέτα από 117 μέρες απεργίας και μια «τελική», όπως την ονόμασαν, προσφορά των Παραγωγών, το Σωματείο των Ηθοποιών της Αμερικής (SAG) αποφάσισε να την απορρίψει κι αυτή και να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις του.

Το Σάββατο το Σωματείο των Παραγωγών (AMPTP) δήλωσε σε μια συνάντηση με τους ηθοποιούς στο Zoom ότι η τρέχουσα προσφορά του είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει και ότι δεν θα διαπραγματευτεί περαιτέρω. Η προσφορά περιλαμβάνει ένα μπόνους για πετυχημένες εκπομπές σε διαδικτυακές πλατφόρμες, αυξήσεις στα ελάχιστα ποσοστά και προστασία από την τεχνητή νοημοσύνη.

Διαβάστε ακόμα: Τα βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) μεταφέρονται για τον Απρίλιο

sag

Σε ένα μήνυμα προς τα μέλη της χτες το απόγευμα, το SAG είπε ότι εργάζεται για να τερματίσει την απεργία «υπεύθυνα», αλλά ότι οι δύο πλευρές εξακολουθούν να έχουν διαφορές, κυρίως όσο αφορά το θέμα της ΤΝ. «Υπάρχουν αρκετά νευραλγικά πράγματα στα οποία δεν έχουμε συμφωνία, συμπεριλαμβανομένης της ΤΝ. Θα σας κρατήσουμε ενήμερους για την εξέλιξη», είπε το Σωματείο μερικές ώρες μετά την απόφασή του σε επιστολή του προς τα μέλη του.

Το SAG μπορεί να συνεχίσει να πιέζει για πρόσθετους όρους, αλλά χρησιμοποιώντας όρους όπως «τελευταίο», «καλύτερο» και «τελική», το AMPTP επιδιώκει να δείξει ότι έχει ακούσει τα επιχειρήματα του σωματείου και δεν μπορεί να κάνει περαιτέρω παραχωρήσεις, κάτι που φαίνεται πως έχει ενοχλήσει αρκετά πολλά μέλη του SAG-AFTRA.

Η ελπίδα πως τα δυο αυτά σωματεία θα έρθουν σε μια συμφωνία έτσι ώστε οι παραγωγές να ξεκινήσουν και πάλι θα ξεκινήσει ξανά τον Ιανουάριο. Αλλά οι CEO αρκετών στούντιο έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να μην είναι σε θέση να διασώσουν τις σεζόν 13 επεισοδίων ορισμένων εκπομπών.