Industry

Τα βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) μεταφέρονται για τον Απρίλιο

στα 10

Σε μια πρωτοφανής κίνηση, λόγω κυρίως της απεργίας των σεναριογράφων, το WGA αποφάσισε να μεταφέρει τα βραβεία του έναν ολόκληρο μήνα μετά τα Οσκαρ.

Τα βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων Αμερικής (WGA) μεταφέρονται για τον Απρίλιο

Οι απεργίες των τόσο των σεναριογράφων και των ηθοποιών της Αμερικής έχουν προκαλέσει πολλές αναταράξεις και αναδιοργανώσεις στο Χόλιγουντ. Τώρα, ανάμεσα στα άλλα, έρχεται να προστεθεί και, ίσως το πιο παράλογο από όλα, η ανακοίνωση πως τα βραβεία του Σωματείου Σεναριογράφων της Αμερικής (WGA) θα απονεμηθούν στις 14 Απριλίου 2024, ένα μήνα μετά τα Οσκαρ στις 10 Μαρτίου.

Οι υποψηφιότητες θα ανακοινωθούν την Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2024, επίσης σχεδόν ένα μήνα μετά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων για Οσκαρ. Βέβαια πολλοί σεναριογράφους που συχνά είναι υποψήφιοι για Οσκαρ δεν είναι καν μέλη του Σωματείου. Ετσι ταινίες όπως τα «Poor Things», «The Zone of Interest», «All of Us Strangers», «Anatomy of a Fall», «Asteroid City», «Perfect Days» και «The Taste of Things» δεν είναι μπορούν να είναι υποψήφια για κάποιο βραβείο στο WGA.

Διαβάστε ακόμα: Οι σεναριογράφοι έλυσαν την απεργία τους. Σειρά των ηθοποιών για διαπραγματεύσεις

wga

Το ερώτημα τώρα είναι εάν και τα βραβεία του Σωματείου Ηθοποιών της Αμερικής (SAG) κάνουν το ίδιο όπως τα βραβεία του WGA και τα 75α Emmy τα οποία και αυτά μεταφέρθηκαν φέτος για τον Γενάρη του 2024. Η ψηφοφορία για τα βραβεία SAG έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 4 Δεκεμβρίου, αλλά λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας δεν έχουν επιλεγεί επιτροπές υποψηφιοτήτων και, προφανώς, οι επίσημες προβολές για το Σωματείο.

Οι υποψηφιότητες για τα SAG επρόκειτο να αποκαλυφθούν στις 10 Ιανουαρίου και η τελετή είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί ζωντανά στο Netflix στις 24 Φεβρουαρίου. Ακόμα κι αν η απεργία των ηθοποιών λήξει την επόμενη εβδομάδα, δεν είναι σαφές εάν το Σωματείο μπορεί να τηρήσει αυτό το χρονοδιάγραμμα. Αυτό μπορεί να είναι και ενδιαφέρον για τα Οσκαρ που φέτος φαίνεται πως θα είναι γεμάτα με (ενδιαφέρουσες) εκπλήξεις.