Buzz

Από τα «Πουλιά» του Αλφρεντ Χίτσκοκ μέχρι το «Inglourious Basterds» του Κουέντιν Ταραντίνο, ο Ροντ Τέιλορ δεν είναι πια εδώ

στα 10

Γνωστός για τους ρόλους τους στο «Time Machine», στα «Πουλιά» του Αλφρεντ Χίτσκοκ και την ενσάρκωση του Γουίνστον Τσέρτσιλ στο «Inglourious Basterds», ο Ροντ Τέιλορ πέθανε από καρδιακή προσβολή στο Λος Αντζελες σε ηλικία 84 ετών.

Από τα «Πουλιά» του Αλφρεντ Χίτσκοκ μέχρι το «Inglourious Basterds» του Κουέντιν Ταραντίνο, ο Ροντ Τέιλορ δεν είναι πια εδώ
Από το «Time Machine» του Τζορτζ Παλ

«Ημουν ένας από τους πρώτους άσχημους... Ο Ροκ Χάντσον, ο Ταμπ Χάντερ ήταν κούκλοι. Εγώ ήμουν ένας από τους πρώτους άσχημους που στάθηκα τυχερός...»

Το πρωταγωνιστικό κινηματογραφικό ντεμπούτο του Ροντ Τέιλορ, στο «Time Machine» του Τζορτζ Παλ το 1960 ήταν αρκετό για να εξασφαλίσει στον γοητευτικό (παρά την αντίθετη δική του άποψη) Αυστραλό που έγινε ηθοποιός όταν είδε τον Λόρενς Ολίβιε στη σκηνή, τη φήμη που χρειαζόταν για να εξαργυρώσει την προϋπηρεσία του στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση και σε μικρούς ρόλους στο σινεμά πίσω στην πατρίδα του.

Rod Taylor 607

Rod Taylor Jane Fonda 607 Με την Τζέιν Φόντα στο «Sunday in New York» του 1963

Αν και ποτέ ο σταρ που θα μπορούσε να γίνει, ο Τέιλορ έπαιξε μαζί με την Ελίζαμπεθ Τέιλορ και τον Ρίτσαρντ Μπάρτον στο «The V.I.P.s», με τη Ντόρις Ντέι στο «Do Not Disturb» και «The Glass Bottom Coat», με την Τζέιν Φόντα στο «Sunday in New York», ήταν τη φωνή του Πόνγκο στα «101 Σκυλιά της Δαλματίας», το 1970 έπαιξε ένα μικρό ρόλο στο «Zabriskie Point» του Μικελάντζελο Αντονιόνι και το 1977 μαζί με τον Τζον Γουέιν στο «The Train Robbers», χωρίς ποτέ να μπορέσει να επενδύσει πάνω στο σημαντικότερο ρόλο του: αυτόν δίπλα στη Τίπι Χέντρεν στα «Πουλιά» του Αλφρεντ Χίτσκοκ.

Rod Taylor Alfred Hitchcock 607 Με τον Αλφρεντ Χίτσκοκ

Rod Taylor Birds 607 Με την Τίπι Χέντρεν στα «Πουλιά» του Αλφρεντ Χίτσκοκ

Η καριέρα του Ροντ Τέιλορ συνεχίστηκε περισσότερο στην τηλεόραση για τα τέλη της δεκαετίας του '70 και τη δεκαετία του '80, στο «Masquerade» το 1983, στο «Outlaws» την περίοδο 1986 - 1987, στο «Falcon Crest» την περίοδο 1988-1990 και στο «Murder She Wrote» και «Texas Ranger» τη δεκαετία του ΄90.

Το 2009, ο Κουέντιν Ταραντίνο τον διάλεξε για να ενσαρκώσει τον Γουίνστον Τσόρτσιλ στο «Inglourious Basterds», σε αυτό που θα ήταν η τελευταία αλλά και εντυπωσιακή αυλαία της διαδρομής του σε μια βιομηχανία που τον αγάπησε, αλλά ποτέ δεν τον αποθέωσε.

Rod Taylor Inglourious Basterds 607

«Είχα μια υπέροχη και ενδιαφέρουσα παιδική ηλικία και μια συχνά άγρια εφηβεία. Σε εκείνη την ηλικία ταξίδευα σε όλον τον κόσμο, δούλευα με τους πιο όμορφους ανθρώπους και τους πιο ταλαντούχους του κόσμου. Ηταν μια υπέροχη ζωή. Τώρα πια δεν κοιτάζω τις ταινίες μου γιατί μου θυμίζει πως ήμουν όσο να πεις ευπαρουσίαστος εκείνη την εποχή και τώρα πια απλά ένας γεροξεκούτης. Δεν τα πάω καλά με τις μνήμες. Με ενδιαφέρει μόνο τι είναι αυτό που έρχεται...»

Rod Taylor 607

Ανάμεσα σε όσους αποχαιρέτησαν τον Ροντ Τέιλορ και η Τίπι Χέντρεν που δήλωσε: «Ο Ροντ ήταν καλός φίλος... ήμασταν πολύ καλοί φίλοι. Ηταν ένας από τους πιο αστείους ανθρώπους που γνώρισα, σκεπτόμενος και με ήθος, είχε όλα όσα ήταν καλά σε έναν άντρα.»