Buzz

Ενας χρόνος χωρίς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

στα 10

Ηταν 11 Αυγούστου του 2014 όταν ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έδωσε τέλος στη ζωή του, στερώντας τη βιομηχανία από το ταλέντο του. Ενα χρόνο μετά θυμόμαστε όλα όσα άφησε πίσω του σαν παρακαταθήκη και τους λόγους για τους οποίους θα ζει πάντα αναμεσά μας.

Ενας χρόνος χωρίς τον Ρόμπιν Γουίλιαμς

Ευτυχώς δεν είναι η πρόσφατη ανακοίνωση ότι το Χόλιγουντ ετοιμάζει ένα ριμέικ του «Jumanji» που κρατάει ζωντανή τη μνήμη του Ρόμπιν Γουίλιαμς ένα χρόνο μετά τον τραγικό θανατό του τον Αύγουστο του 2014 σε ηλικία 63 ετών.

Ούτε φυσικά οι διαμάχες της οικογένειας του γύρω από τη διαχείριση της περιουσίας και της φιλμογραφίας του. Ούτε - εδώ και αν κολλάει το ευτυχώς - οι τελευταίες ταινίες που γύρισε και βγήκαν μια προς μία μέσα σε αυτόν τον χρόνο, χωρίς να προσθέσουν κάτι αξιοσημείωτο στη συλλογή των ρόλων που τον έκαναν διάσημο ως έναν από τους σπουδαιότερους ηθοποιούς της γενιάς του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε φροντίσει να προστατέψει την εικόνα του για 25 χρόνια μετά το θάνατό του

Robin Williams 607 O Ρόμπιν Γουίλιαμς το 1977

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς έμεινε «ζωντανός» σε αυτούς τους 12 μήνες από τη μέρα του θανάτου του, κερδίζοντας όχι μόνο τον τίτλο του ανθρώπου που αναζητήθηκε πιο πολύ στο ιντερνετ μέσα στο 2014 αλλά και αυτόν του χολιγουντιανού σταρ που έλειψε περισσότερο σε κοινό, φίλους και συνεργάτες του.

Από τα αντίο της late night τηλεόρασης, μέχρι τις μνήμες του Ιθαν Χοκ, το συγκινητικό αφιέρωμα του Μπίλι Κρίσταλ στην απονομή των Emmys και τις εκατοντάδες αναφορές των θαυμαστών του στα social media, o Ρόμπιν Γουίλιαμς εξαργύρωσε την αγάπη χρόνων με το να μην ξεχαστεί ούτε λεπτό μετά τον απροσδόκητο θανατό του.

Διαβάστε ακόμη: «Oh Captain, My Captain»: Μια τελευταία υπόκλιση στον Ρόμπιν Γουίλιαμς

Robin Williams 607 O Ρόμπιν Γουίλιαμς ως μίμος το 1974 στο Central Park της Νέας Υόρκης

«Συνήθιζα να πιστεύω ότι το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι να καταλήξεις μόνος. Δεν είναι. Το χειρότερο πράγμα στη ζωή είναι να καταλήξεις με ανθρώπους που σε κάνουν να νιώθεις μόνος.»

Εχοντας παλέψει με τον εθισμό στα ναρκωτικά και το ποτό, με την κατάθλιψη που κρύβεται πάντα κάτω από το ταλέντο των μεγάλων κωμικών αυτού του κόσμου και μια δημόσια εικόνα που βασίστηκε στο ρόλο του «οικογενειακού διασκεδαστή» για να αυτοακυρωθεί περισσότερες από μια φορές με τις ταινίες που κατάφεραν να πειράξουν την εικόνα του και να αναδείξουν τη σπαρακτική τραγικότητα που πάντοτε φρόντιζε να κρύβει επιμελώς, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν είχε ποτέ καμία πρόθεση να γίνει ένας μύθος της βιομηχανίας.

Αν το κατάφερε δεν ήταν σίγουρα με το θανατό του, αλλά με μια διαδρομή φτιαγμένη από σπουδαίους ρόλους, λάθος επιλογές και εκείνη την αβεβαιότητα που οφείλουν πάντα να νιώθουν οι άνθρωποι που κάνουν τέχνη τις αδυναμίες και τους φόβους τους.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 καλύτερες ερμηνείες του Ρόμπιν Γουίλιαμς

Robin Williams 607 O Ρόμπιν Γουίλιαμς στο Σαν Φρανσίσκο το 1998

Σε μια από τις ανέκδοτες συνεντεύξεις του από το 1991 που δημοσιοποιήθηκαν μετά θάνατο, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε δηλώσει: «Η κωμωδία υπάρχει για να μας δείξει βασικά να κλάνουμε, να γελάμε... Να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε ακόμη κατά ένα μέρος ζώα. Οσο διανοούμενοι και αν πιστεύουμε ότι είμαστε, έχουμε ακόμη ανθρώπινες αδυναμίες, σεξουαλικότητα, όλα εκείνα τα διαφορετικά πράγματα που σε κάνουν να συνειδητοποιήσεις ότι είσαι άνθρωπος.»

Ενα χρόνο μετά, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς οφείλει να ζει αναμεσά μας.

Robin Williams 607

Περισσότερος Ρόμπιν Γουίλιαμς: