Buzz

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε φροντίσει να προστατέψει την εικόνα του για 25 χρόνια μετά το θάνατό του

στα 10

Σε μια έξυπνη κίνηση, ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε αφήσει σαφείς οδηγίες για τη μη ελέυθερη εκμετάλλευση της εικόνας του, τουλάχιστον για 25 χρόνια μετά το θάνατό του.

Ο Ρόμπιν Γουίλιαμς είχε φροντίσει να προστατέψει την εικόνα του για 25 χρόνια μετά το θάνατό του

Μπορεί ο θάνατος του Ρόμπιν Γουίλιαμς να κατέληξε σε μια συνήθη αντιδικία μεταξύ των μελών της οικογένειάς του για τη μοιρασία της περιουσίας του, σπιλώνοντας έτσι (ερήμην του) τη μνήμη του, αλλά πέραν αυτού, η εικόνα του αγαπημένου ηθοποιού είναι εξασφαλισμένα προστατευμένη για 25 χρόνια μετά το θάνατό του.

Σε μια πρωτοφανή κίνηση που για πολλούς ειδικούς θα μπορούσε να είναι η λύση σε ανάλογες περιπτώσεις διάσημων θανάτων, η διαθήκη του Ρόμπιν Γουίλιαμς αναφέρει πως τα δικαιώματα πάνω στο ονομά του, την υπογραφή του και τις φωτογραφίες του (που ανήκουν στο Windfall Foundation, μια φιλανθρωπική οργάνωση που ίδρυσαν οι δικηγόροι του ηθοποιού) δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν παρά μόνο μετά από ειδική άδεια για 25 χρόνια μετά το θανατό του. Αυτό σημαίνει πως η εικόνα του Ρόμπιν Γουίλιαμς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κάποιο διαφημιστικό ή για οποιαδήποτε άλλη χρήση, όπως επίσης ότι δεν θα μπορέσει - αν τυχόν ποτέ - να τον χρησιμοποιήσει κάποιος ψηφιακά σε μια ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Οι 10 καλύτερες ερμηνείες του Ρόμπιν Γουίλιαμς

Robin Williams

Επίσης η διαθήκη του Ρόμπιν Γουίλιαμς αναφέρει πως σε οποιαδήποτε περίπτωση το ιδρυμα Windfall Foundation δεν καταφέρει να εκπληρώσει το σκοπό του, τα δικαιώματα της εικόνας του θα μεταφερθούν σε άλλα ιδρύματα με παρόμοιο σκοπό - προκειμένου να υπάρχει μείωση στη φορολογία λόγω φιλανθρωπικής αποστολής. Τεχνικά αυτό είναι για τους περισσότερους δικηγόρους που μελετούν τη διαθήκη του Γουίλιαμς η λύση που θα έπρεπε να δοθεί εδώ και καιρό στην περίπτωση της περιουσίας του Μάικλ Τζάκσον και των φορελεγχτικών υπηρεσιών των Η.Π.Α. που βρίσκονται στα δικαστήρια.

Αυτό θα πει να ξέρεις πως να «διασώσεις» την εικόνα και τα χρήματά σου, ακόμη και όταν δεν θα είσαι εν ζωή.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: