Buzz

Ιβόν Κρεγκ: Το Batgirl που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

στα 10

Στα 78 της χρόνια, η Ιβόν Κρεγκ αφήνει πίσω της ένα κόσμο που θα τη θυμάται πάντοτε ως το τηλεοπτικό Batgirl που αγαπήσαμε.

Ιβόν Κρεγκ: Το Batgirl που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ!

«Συναντώ πολλές γυναίκες ακόμη και σήμερα που μου λένε ότι μεγάλωσαν βλέποντας το Batgirl ως ένα σημαντικό παράδειγμα ζωής. Αν επιλέγουν να με γνωρίζουν μέσα από αυτό, τότε, το δέχομαι.»

Γεννημένη στο Τέιλορβιλ του Ιλινόι το 1937, η Ιβόν Κρεγκ μεγάλωσε στο Οχάιο και εκπαιδεύτηκε ως χορεύτρια μπαλέτου πριν καταλήξει ως μέλος των Ballet Russe του Μόντε Κάρλο στα 50s και από εκεί στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Με μικρές συμμετοχές σε διάσημες σειρές της εποχής όπως το «Mr. Lucky», το «Perry Mason», το «The Barbara Stanwyck Show», το «Wild Wild West» και το «The Man from U.N.C.L.E.», η Κρεγκ θα έχτιζε και μια μικρή κινηματογραφική καριέρα με σειρά ταινιών στα τέλη των 50s, ένα ρόλο στο «High Time» με τον Μπινγκ Κρόσμπι το 1960 και δύο ταινίες του Ελβις Πρίσλει στα 60s: το «It Happened at the World's Fair» το 1963 και το «Kissin' Cousins» το 1964.

Kissin' Cousins 607 Με τον Ελβις Πρίσλεϊ στο «Kissin' Cousins»

Ο ρόλος όμως που θα της σφράγιζε την καριέρα και τη ζωή ήρθε το 1967, όταν η Ιβόν Κρεγκ επιλέχθηκε για να υποδυθεί το Batgirl και το alter ego της Μπάρμπαρα Γκόρντον στο τηλεοπτικό «Batman» για την περίοδο 1967-1968, ενώ το 1969 θα συμμετείχε και σε ένα επεισόδιο του τρίτου κύκλου του «Star Trek».

Η Κρεγκ συνδέθηκε τόσο πολύ με το ρόλο του Batgirl, ώστε το 1988 να παραπονεθεί στην DC Comics όταν η Μπάρμπαρα Γκόρντον μένει παράλυτη από τον Τζόκερ στο κόμικ «Batman: The Killing Joke», ενώ το 2000 δημοσίευσε και την αυτοβιογραφία της με τίτλο «From Ballet to the Batcave and Beyond», ολοκληρώνοντας μια καριέρα που έμεινε κολημμένη στα 60s παρά τη σποραδική παρουσία της σε μικρούς ρόλους στην τηλεόραση μέχρι και το 2000 και με παράλληλη πετυχημένη καριέρα αυτή της μεσίτριας.

Batgirl 607

«Ενας από τους λόγους που συμμετείχα στο "Batman" ήταν ότι για πρώτη φορά ο κόσμος θα μπορούσε να συνδέσει το ονομά μου με το προσωπό μου. Πριν από αυτό είχα κάνει πολλή τηλεόραση αλλά ο κόσμος πάντα αναρωτιόταν: "Ποιο είναι το ονομά της;".»

Η Ιβόν Κρεγκ πέθανε στις 17 Αυγούστου του 2015 σε ηλικία 78 ετών στο σπίτι της στην Καλιφόρνια, μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.


Διαβάστε ακόμη: