Buzz

Η Ειρήνη Ιγγλέση πέθανε μια ήσυχη μέρα του Αυγούστου

στα 10

Μια από τις γλυκιές παρουσίες του ελληνικού σινεμά, του θεάτρου και της τηλεόρασης, η Ειρήνη Ιγγλέση, πέθανε σε ηλικία 76 ετών.

Η Ειρήνη Ιγγλέση πέθανε μια ήσυχη μέρα του Αυγούστου

Μια από τις πιο γλυκιές παρουσίες του ελληνικού σινεμά, θεάτρου και της τηλεόρασης, η Ειρήνη Ιγγλέση, πέθανε ειρωνικά μια μέρα του Αυγούστου, για να θυμηθούμε μόνο μια από τις χαρακτηριστικές παρουσίες της στο σινεμά, στις «Ησυχες Μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη, με τον οποίο συνεργάστηκε σε πολλές κινηματογραφικές ταινίες.

ιγγλε΄ση Η Ειρήνη Ιγγλέση παραλαμβάνει το βραβείο Α' Γυναικείου Ρόλου το 1997 στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για το «Ο Κύριος με τα Γκρι» του Περικλή Χούρσογλου

ησυχες Σκηνή από τις «Ησυχες Μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη το 1992

Ειρήνη ΙΓγλέση Με την Ιωάννα Καρυστιάνη το 2014 σε προβολή του Athens Open Air Film Festival (φωτό: Βαγγέλης Πατσιαλός)

Επαιξε σε πολλές ελληνικές ταινίες, μόνιμη σχεδόν συνεργάτης του Παντελή Βούλγαρη. Μερικές από αυτές είναι το «Στη Ζούγκλα της Αθήνας», τα «Πέτρινα Χρόνια», η «Κόκκινη Μαργαρίτα», το «Ησυχες Μέρες του Αυγούστου», το «Πεθαμένο Λικέρ», το «Ακροπόλ», ο «Κύριος με τα Γκρι», οι «Νύφες», το «Οι Σκλάβοι στα Δεσμά τους» και η «Μικρά Αγγλία»

Η Ειρήνη Ιγγλέση ήταν σύζυγος του Θάνου Μικρούτσικου και μαζί απέκτησαν δύο κόρες, την Σεσίλ και την Κωνσταντίνα.

Δείτε εδώ τις «Ησυχες Μέρες του Αυγούστου» του Παντελή Βούλγαρη, με την χαρακτηριστική ερμηνεία της Ειρήνης Ιγγλέση:


Δείτε εδώ τον «Κύριο με τα Γκρι» του Περικλή Χούρσογλου, με τον Γιώργο Μιχαλακόπουλο και την Ειρήνη Ιγγλέση σε μια από τις πιο συγκινητικές της ερμηνείες στο ελληνικό σινεμά:


Tags: RIP