Buzz

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του για πάντα!»: Ο Ντέιβιντ Πράουζ ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον Darth Vader

στα 10

Ο Βρετανός πρώην αρσιβαρίστας μέσα στο κοστούμι του Darth Vader πέθανε σε ηλικία 85 ετών.

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του για πάντα!»: Ο Ντέιβιντ Πράουζ ήταν ο άνθρωπος πίσω από τον Darth Vader

Ο βρετανός ηθοποιός Ντέιβιντ Πράουζ, ο οποίος ενσάρκωσε τον ρόλο του Darth Vader στην πρώτη θρυλική και αξεπέραστη τριλογία του «Πολέμου των Αστρων», πέθανε χθες, Σάββατο, το πρωί σε ηλικία 85 ετών. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε ο ατζέντης του, ο Τόμας Μπάουινγκτον.

«Με μεγάλη θλίψη σας ανακοινώνουμε πως ο πελάτης μας Ντέιβ Πράουζ πέθανε χθες (Σάββατο) το πρωί σε ηλικία 85 ετών, έγραψε ο Μπάουινγκτον στο Facebook.

«Είθε η Δύναμη να είναι μαζί του για πάντα!», δήλωσε ο ατζέντης στο BBC και έκανε λόγο για μια «αληθινά και βαθιά σπαρακτική απώλεια για εμάς και για εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο».

Dave Prowse Αριστερά, με τον Τζορτζ Λούκας στα γυρίσματα του «Πολέμου των Αστρων»

Dave Prowse Ο Ντέιβιντ Πράουζ εγκατέλειψε μια καριέρα αρσιβαρίστα για το σινεμά

Αρσιβαρίστας που έγινε ηθοποιός, ο Ντέιβιντ Πράουζ είχε πάρει τον ρόλο χάρη στο ύψος του που άγγιζε τα δύο μέτρα (1,98.), αλλά όχι και λόγω της φωνής του που εξαιτίας της έντονης προφοράς του λόγω καταγωγής από το Μπρίστολ, ντουμπλαρίστηκε (μυθικά) από τον Τζέιμς Ερλ Τζόουνς.

Διαβάστε και δείτε ακόμη: Εχετε ακούσει την κανονική φωνή του Darth Vader;

Dave prosw

Ως αρσιβαρίστας, είχε εκπροσωπήσει την Αγγλία στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας στην αρχή των χρόνων του 1960, πριν στραφεί στην καριέρα του ηθοποιού.

Μετά την τεράστια επιτυχία του «Πολέμου των Αστρων», ο Πράουζ έπαιξε περιστασιακά. Απορρίφθηκε για το ρόλο του Σούπερμαν στο «Superman The Movie» του 1978, αλλά ήταν αυτός που προπόνησε τον Κρίστοφερ Ριβ για τις απαιτήσεις του ρόλου. Ενας ήρωας πίσω από τα κοστούμια άλλων σε όλη τη του τη ζωή.

Δείτε εδώ μια συνέντευξη του Ντέιβιντ Πράουζ από το 1980:


Δείτε εδώ ένα δείγμα από τη μεταμόρφωση του Ντέιβιντ Πράουζ σε Darth Vader: