Buzz

«Ποιος νοιάζεται για τις Κάννες;» Το πρώτο τρέιλερ του «Redoubtable» για την ζωή του Ζαν-Λικ Γκοντάρ είναι εδώ

στα 10

O Μισέλ Χαζαναβίσιους του «The Artist», σκηνοθετεί μια ταινία-βιογραφία για τον σπουδαίο auteur του γαλλικού σινεμά, Ζαν-Λικ Γκοντάρ.

«Ποιος νοιάζεται για τις Κάννες;» Το πρώτο τρέιλερ του «Redoubtable» για την ζωή του Ζαν-Λικ Γκοντάρ είναι εδώ

Ο Ζαν Λικ Γκοντάρ θεωρείται ένας από τους πιο σπουδαίους σκηνοθέτες του περασμένου αιώνα, καθώς βρισκόταν πάντα στο επίκεντρο της κινηματογραφική καινοτομίας. Ετσι, ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Μισέλ Χαζαναβίσιους (του «The Artist») αποφάσισε πως η νέα του ταινία θα πρέπει να είναι αφιερωμένη σε αυτό τον σπουδαίο auteur του σινεμά. Το αποτέλεσμα ήταν να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από τους οπαδούς του σκηνοθέτη, αλλά και τις ανησυχίες του ίδιου του Γκοντάρ.

Διαβάστε ακόμα: Πρώτες φωτογραφίες από το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε

Redoubtable

Το «Redoubtable» βασίζεται στα χρονικά της ηθοποιού Αν Βιαζέμσκι (γυναίκας του Γκοντάρ) και ανοίγει στο Παρίσι του 1967 με τον Γκοντάρ να ξεκινά τα γυρίσματα της ταινίας του «Η Κινέζα», η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς του σκηνοθέτη.

Στο τρέιλερ, το οποίο ακολουθεί, αποτελείται από μια και μόνο σκηνή στην οποία ο Γκοντάρ (τον οποίο ενσαρκώνει ο Λουί Γκαρέλ) μαζί με την γυναίκα του Βιαζέμσκι (την οποία εδώ υποδύεται η Στέισι Μάρτιν) και του σκηνοθέτη και δημοσιογράφου Μισέλ Κουρνό σε μια πορεία στους δρόμους του Παρισιού. Ο Γκοντάρ συστήνει τον Κουρνό σε έναν φίλο του, λέγοντάς του πως «η ταινία του ετοιμάζεται να ανοίξει στις Κάννες», με τον φίλο του να απαντά «ποιος νοιάζεται για τις Κάννες; Μόνο ένας ηλίθιος θα πήγαινε την ταινία του φέτος εκεί, με όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας.»

Λόγια που, και μετά από τόσα χρόνια, μοιάζουν να αποτελούν μια κωμική ωδή στις τωρινές πολιτικές αναταράξεις που συμβαίνουν στην Γαλλία, αλλά και γεμάτη ειρωνεία και αυτοσαρκασμό μιας και η ταινία του Χαζαναβίσιους «Redoubtable» θα ανοίξει στο διαγωνιστικό τμήμα του 70ου Φεστιβάλ των Καννών, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 17-28 Μαΐου.

Δείτε το τρέιλερ παρακάτω.


Περισσότερο 70ό Φεστιβάλ Καννών