Buzz

Πρώτες φωτογραφίες από το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε

στα 10

Ο Μίκαελ Χάνεκε ετοιμάζεται να γράψει φέτος ιστορία στις Κάννες με την νέα του ταινία, κερδίζοντας ίσως τον τρίτο του Χρυσό Φοίνικα.

Πρώτες φωτογραφίες από το «Happy End» του Μίκαελ Χάνεκε

Ο Μίκαελ Χάνεκε δεν είναι άγνωστος στις Κάννες. Εχοντας κερδίσει ήδη δυο Χρυσούς Φοίνικες (έναν το 2009 για την «Λευκή Κορδέλα» και το δεύτερο το 2012 για το «Amour») ετοιμάζεται να κάνει την μεγάλη του επιστροφή και ταυτόχρονα, γιατί όχι, να κερδίσει και το τρίτο του μεγάλο βραβείο στο Φεστιβάλ των Καννών.

O Αυστριακός σκηνοθέτης επιστρέφει στο διαγωνιστικό τμήμα των Καννών με την νέα του ταινία «Happy End» με πρωταγωνίστρια την, μούσα του, Ιζαμπέλ Ιπέρ, και μαζί της τους Τόμπι Τζόουνς, Ζαν-Λουί Τρεντινιάν και Ματιέ Κασοβίτς. Πρόκειται για την ιστορία μιας αστική οικογένειας η οποία ζει στην Γαλλική πόλη του Καλαί, και έρχεται αντιμέτωπη με την προσφυγική κρίση η οποία αρχίζει να βρίσκεται έξω από την πόρτα τους.

Διαβάστε ακόμα: Ενα σύννεφο από διαμάντια κάνουν το Χρυσό Φοίνικα του 70ού Φεστιβάλ Καννών να λάμπει

happy end

Τίποτα παραπάνω δεν έχει γίνει γνωστό για το σενάριο της ταινίας, παρά μόνο μόνο από κάποιες φωτογραφίες από τα γυρίσματά της, τις οποίες συνοδεύει και ο τίτλος «τα πάντα γύρω μας, ο κόσμος, κι εμείς, ανάμεσά τους, τυφλοί». Το «Happy End» σηματοδοτεί την τέταρτη συνεργασία του Χάνεκε με την Ιπέρ ακολουθώντας τα «Η Δασκάλα του Πιάνου», «Η Ωρα του Λύκου» και το «Amour».

Το Φεστιβάλ των Καννών θα διεξαχθεί από τις 17-28 Μαΐου.

Περισσότερο 70ό Φεστιβάλ Καννών