Φεστιβάλ / Βραβεία

O Πέδρο Αλμοδόβαρ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Καννών

στα 10

Δεν έχουμε ακόμη ιδέα για τις ταινίες, αλλά ο πρόεδρος είναι υπέροχος!

O Πέδρο Αλμοδόβαρ πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής στο 70ο Φεστιβάλ Καννών

Μπορεί να μην έχει κερδίσει (ακόμη) τον Χρυσό Φοίνικα, αλλά έχει βρεθεί πριν δέκα χρόνια –με καλή παρέα- στο πόστερ του φεστιβάλ των Καννών κι έχει διατελέσει μέλος της κριτικής επιτροπής και πάλι στο παρελθόν.

Τώρα για την 70η διοργάνωση του φεστιβάλ ο Πέδρο Αλμοδόβαρ αναλαμβάνει τα καθήκοντα του προέδρου κι όπως λέει σε μια δήλωσή του «είμαι πολύ χαρούμενος που θα έχω την δυνατότητα να γιορτάζω την 70η επέτειο του Φεστιβάλ των Καννών από μια τόσο προνομιακή θέση. Είμαι ευγνώμων, τιμημένος και συγκινημένος. Αντιλαμβάνομαι την ευθύνη που η θέση του προέδρου συνεπάγεται κι ελπίζω να είμαι άξιος της ευθύνης. Το μόνο που μπορώ να πως είναι ότι θα αφοσιωθώ ψυχή και σώματι σε αυτό τον σκοπό που είναι μαζί προνόμιο κι απόλαυση».

Δείτε ακόμη: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βλέπει στο παρελθόν του το μέλλον...

cannes 60 poster 607

Ελπίζουμε ότι ο Πέδρο κι η κριτική του επιτροπή θα κάνουν καλύτερη δουλεία απ΄ότι ο Τζορτζ Μίλερ πέρσι που παρέδωσε τον Χρυσό Φοίνικα στην πιο ασφαλή –και βαρετή- επιλογή από ολόκληρο το διαγωνιστικό, αγνοώντας ολοκληρωτικά την ταινία που σημάδεψε το φεστιβάλ.

Να θυμίσουμε ότι ο Αλμοδόβαρ έχει βρεθεί μέχρι τώρα πέντε φορές στο διαγωνιστικό των Καννών με τα «Ολα για τη Μητέρα μου», «Volver», «Ραγισμένες Αγκαλιές», «Το Δέρμα που Κατοικώ» «Julieta» ενώ η «Κακή Εκπαίδευση» ήταν η ταινία έναρξης το 2004.

Το φεστιβάλ των Καννών θα ξεκινήσει φέτος στις 17 Μαΐου.

Δείτε ακόμη: