Buzz

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βλέπει στο παρελθόν του το μέλλον...

στα 10

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ εγκαινίασε τη ρετροσπεκτίβα στο έργο του που διοργανώνει το MoMA κι αναρωτήθηκε πώς νιώθουν οι θεατές που βλέπουν τις παλιές ταινίες του για πρώτη φορά.

Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ βλέπει στο παρελθόν του το μέλλον...
Πέδρο Αλμοδόβαρ, Ρόσι ντε Πάλμα, στο gala του MoMA προς τιμήν του δημιουργού

«Η ζωή μου βρίσκεται μέσα σ' αυτές τις 20 ταινίες», έλεγε ο Πέδρο Αλμοδόβαρ στο φετινό Φεστιβάλ Καννών, όπου παρουσίασε την «Julieta» του. Και σ' αυτές, ακριβώς, τις 20 μεγάλου μήκους ταινίες του διοργάνωσε αφιέρωμα το Museum of Modern Art, το ΜοΜΑ της Νέας Υόρκης, σε μια συναρπαστική ρεστροσπεκτίβα που έφερε και τον Ισπανό δημιουργό στην Αμερική και σ' επαφή με το εκεί κοινό του, αλλά και πλήθος Αμερικανών ανθρώπων του κινηματογράφου στις προβολές και τις εκδηλώσεις του.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πέδρο Αλμοδόβαρ πιστεύει ότι το «Brokeback Mountain» χρειαζόταν περισσότερο σεξ

πέδρο αλμοδόβαρ 607

«Αυτό για μένα είναι σαν το μέλλον,» είπε ο Αλμοδόβαρ στην επίσημη βραδιά που διοργανώθηκε προς τιμήν του από το MoMA. «Εδώ προβάλλονται όλες οι ταινίες μου, από το "Pepi, Luci, Bom", ως τις πιο πρόσφατες, ως την "Julieta". Από το κοινό που θα δει τις ταινίες εδώ, στο μουσείο, είμαι σίγουρος ότι αρκετοί θα τις δουν για πρώτη φορά τη ζωή τους και πραγματικά θα ήθελα πάρα πολύ να ξέρω πώς νιώθουν βλέποντάς τες. Είναι για μένα ένα όνειρο, ότι το ευρύ κοινό μπορεί να πάει να δει τις ταινίες μας, τις παλιές ταινίες, στην οθόνη για την οποία προορίστηκαν, τη μεγάλη οθόνη.»

Διαβάστε ακόμη: O Πέδρο Αλμοδόβαρ δεν χρειάζεται βιογράφο - «Η ζωή μου βρίσκεται μέσα σε αυτές τις 20 ταινίες»

πέδρο αλμοδόβαρ 607

Στη διάρκεια της επίσημης βραδιάς προς τιμήν του, ο Πέδρο Αλμοδόβαρ κάθισε πολλή ώρα παρέα με την Κέιτ Μπλάνσετ μια και, όπως δήλωση, είναι η αγγλόφωνη ηθοποιός με την οποία θα ήθελε περισσότερο να συνεργαστεί. Πριν λίγο καιρό, ο Αλμοδόβαρ είχε αποκαλύψει ότι για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της «Julieta» του σκεφτόταν αρχικά τη Μέριλ Στριπ. Επισήμανε ο σκηνοθέτης, «θα μ' ενδιέφερε ακόμα να κάνω μια αγγλόφωνη ταινία, ή να γυρίσω μια ταινία στην Αμερική, μόνο και μόνο για να εκμεταλλευτώ τους υπέροχους ηθοποιούς, άντρες και γυναίκες, που βρίσκονται εδώ.»

Δείτε ακόμη: