Buzz

Insert coin. Ερχεται το λογοτεχνικό σίκουελ του «Ready Player One»

στα 10

Το βιβλίο του Ερνεστ Κλάιν με τίτλο «Ready Player Two» θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία της Αμερικής στις 24 Νοεμβρίου 2020.

Insert coin. Ερχεται το λογοτεχνικό σίκουελ του «Ready Player One»

Εχει περάσει σχεδόν μια δεκαετία από τότε που κυκλοφόρησε το, βουτηγμένο στην 80s νοσταλγία, μυθιστόρημα του Ερνεστ Κλάιν «Ready Player One» το οποίο όχι μόνο έγινε παγκόσμιο best seller αλλά και μια τεράστια κινηματογραφική επιτυχία το 2018 σε σκηνοθεσία του Στίβεν Σπίλμπεργκ και με έσοδα πάνω από 580 εκατομμύρια δολάρια στο παγκόσμιο box office.

Το πολυαναμενόμενο λογοτεχνικό σίκουελ του με τίτλο «Ready Player Two» ετοιμάζεται να κάνει την εμφάνισή του στα ράφια των βιβλιοπωλείων της Αμερικής στις 24 Νοεμβρίου 2020. Η εκδοτική εταιρεία Ballantine Books πέρα από το ότι οι προπαραγγελίες για το βιβλίο έχουν ήδη ξεκινήσει, δήλωσε πως η ημερομηνία για την κυκλοφορία του βιβλίου στις υπόλοιπες χώρες του κόσμου θα ανακοινωθεί τους επόμενους μήνες, με το σίκουελ να αναμένεται να βγει ακόμα σε παραπάνω από 58 χώρες και να μεταφραστεί σε περισσότερες από 37 γλώσσες.

Διαβάστε ακόμα: «Beautiful Ruins»: αυτή θα είναι η νέα ταινία της Νίκι Κάρο

ready player two 607

Μέχρι στιγμής οι λεπτομέρειες για την πλοκή του σίκουελ του βιβλίου παραμένουν άγνωστες, αλλά θυμίζουμε πως το πρώτο μέρος, το οποίο διαδραματίζεται σε μια μελλοντική δυστοπική κοινωνία, ήταν ένας φόρος τιμής σε μια ολόκληρη δεκαετία, γεμάτο με αναφορές από ταινίες, video games, βιβλία, και γενικά οτιδήποτε είχε να κάνει σχέση με την ποπ κουλτούρα στα 80s. Ισως η συνέχεια της ιστορία να έχει ακόμα περισσότερες αναφορές από αυτή ή απλά να μετακομίζει στα 90s; Ποιος ξέρει.

Αραγε αυτό θα σημαίνει και πως υπάρχει περίπτωση να δούμε σύντομα και μια συνέχεια της ταινίας του Σπίλμπεργκ στη μεγάλη οθόνη; Μπορεί, αλλά μην περιμένουμε τον Σπίλμπεργκ να αναλαμβάνει ξανά την σκηνοθεσία μιας και ο ίδιος σπάνια αναλαμβάνει να κάνει σίκουελ. Αλλά εάν κάποιος άλλος σκηνοθέτης αναλάβει τα ινία της σκηνοθεσίας, δεν είναι και τόσο σίγουρο ότι το σίκουελ θα είναι το ίδιο πετυχημένο με το πρώτο. Ολα αυτά μοιάζουν αρκετά μακρινά και αβέβαια ακόμα, οπότε για την ώρα ας φρεσκάρουμε τη μνήμη μας με τα 300+ easter eggs τα οποία υπάρχουν στην ταινία. Εσείς πόσο καταφέρατε να βρείτε;