Industry

Ραντεβού με τον Μπέλα Ταρ

στα 10

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, ο Ούγγρος σκηνοθέτης που συγκίνησε το ελληνικό κοινό με την πιο πρόσφατη ταινία του, «Το Αλογο του Τορίνο», έρχεται στην Αθήνα για να μιλήσει με το κοινό και να παρουσιάσει το αφιέρωμα στo έργο του, που θα γίνει από τις 6 έως τις 12 Ιουνίου στο Τριανόν – New Star Art Cinema.

Ραντεβού με τον Μπέλα Ταρ

Ο πολυβραβευμένος, ξεχωριστός Ευρωπαίος σκηνοθέτης Μπέλα Ταρ θα επισκεφθεί την Αθήνα με αφορμή το αφιέρωμα στο έργο του και θα κάνει συζητήσεις με το κοινό, δίνοντας στους Ελληνες θεατές μια πραγματικά σπάνια ευκαιρία να κουβεντιάσουν με έναν από τους πιο ιδιαίτερους, χαρισματικούς κινηματογραφικούς «φιλοσόφους» της εποχής μας.

Η τιμητική εκδήλωση για τον Μπέλα Ταρ, που διοργανώνει η εταιρεία διανομής New Star, θα γίνει τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου, στις 20.00, στον κινηματογράφο Τριανόν – New Star Art Cinema. Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Δημήτρης Εϊπίδης, Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, ο Αντρέας Τύρος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Κριτικών Κινηματογράφου και ο Δημήτρης Καλαντίδης, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδος. Θα ακολουθήσει, στις 22.15, προβολή της ταινίας «Το Αλογο του Τορίνο».

Την Τρίτη, 7 Ιουνίου, στις 12.00 το μεσημέρι, ο Μπέλα Ταρ θα δώσει συνέντευξη Τύπου, ανοιχτή και στο κοινό, στον πολυχώρο ΙΑΝΟ (Σταδίου 24).

Επιπλέον, ο σκηνοθέτης θα παρουσιάσει στο κοινό τις προβολές των ταινιών του στο Τριανόν, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

«Το Αλογο του Τορίνο» / Δευτέρα 6, Τρίτη 7, Τετάρτη 8 Ιουνίου, ώρα 22.15

«Οι Αρμονίες του Βερκμάιστερ» / Τρίτη 7 Ιουνίου, 19.30

«Ο Ανθρωπος από το Λονδίνο» / Τετάρτη 8 Ιουνίου, 19.30

Για τους σκληροπυρηνικούς, που θ’ αντέξουν τα 435 λεπτά του, την Παρασκευή, 10 Ιουνίου, θα προβληθεί το θρυλικό και σπάνιο «Satantango».