Φεστιβάλ / Βραβεία

Ραντεβού με την «Frances Ha» στις Νύχτες Πρεμιέρας

στα 10

Η υπέροχη ταινία του Νόα Μπόμπακ θα είναι το φιλμ έναρξης της 19ης διοργάνωσης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.

Ραντεβού με την «Frances Ha» στις Νύχτες Πρεμιέρας

Η Φράνσις και η καλύτερη φίλη της Σόφι, μοιάζουν να ζουν την δική τους κινηματογραφική ταινία σε μια σημερινή αλλά ασπρόμαυρη Νέα Υόρκη, εκεί όπου προσπαθούν να «μεγαλώσουν» κι όπου βιώνουν τις δικές τους ευφορικές στιγμές, τις δικές τους διαψεύσεις, απογοητεύσεις, την κοριτσίστικη καθημερινότητα τους.

Μια καθημερινότητα την οποία ο Νόα Μμόμπαχ καταγράφει δίχως καμμιά υπερβολή ούτε όμως και ωραιοποιώντας την, στήνοντας μαζί με την Γκρέτα Γκέργουικ που πρωταγωνιστεί κι έχει γράψει το σενάριο μια από τις πιο αξιαγάπητες ηρωίδες που είδαμε στο σινεμά εδώ και πολλά χρόνια.

Βλέποντας την ταινία στο φεστιβάλ του Βερολίνου γράφαμε ότι το «Frances Ha» μοιάζει να κατοικεί στο σημείο όπου ο Γούντι Αλεν και η νουβέλ βαγκ συναντούν το «Girls». Αλλά στην πραγματικότητα το αποτέλεσμα είναι ακόμη καλύτερο.

Δείτε πιο κάτω το τρέιλερ του φιλμ και κρατήστε την όρεξή σας για την πρώτη Ελληνική προβολή του στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Θυμίζουμε ότι το κλείσιμο του φεστιβάλ που θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2013, ανήκει φέτος στην «Ζωή της Αντέλ» του Αμπντελατίφ Κεσίς.


To 19o Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας διοργανώνεται από την Κινηματογραφική Εταιρία Αθηνών με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και εντάσσεται στο ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ του ΕΣΠΑ 2007-2013. Ολες οι δράσεις πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. Μέγας Χορηγός: ΟΤΕ.