Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρόσκληση συμμετοχών για τo 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο

στα 10

Ξεκίνησε η προθεσμία υποβολής συμμετοχών για το 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο που θα διεξαχθεί φέτος από τις 7 έως και τις 11 Νοεμβρίου του 2013.

Πρόσκληση συμμετοχών για τo 3ο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγο

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση υποβολής συμμετοχών για την τρίτη ετήσια διοργάνωση του Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Σικάγo, που θα πραγματοποιηθεί φέτος από τις 7 έως και 11 Νοεμβρίου 2013.

Δεκτές γίνονται μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες από σκηνοθέτες ελληνικής και ελληνοκυπριακής καταγωγής από όλο τον κόσμο, αλλά και ταινίες για την Ελλάδα ή τον Ελληνισμό από μη Ελληνες κινηματογραφιστές.

Τα διαγωνιστικά προγράμματα του Φεστιβαλ είναι:

  • Hellenic Current (πρόσφατες αφηγηματικές ταινίες, μικρού μήκους, κινούμενα σχέδια, ντοκιμαντέρ)
  • Flashes of History (ιστορικά ντοκιμαντέρ),
  • Young Ambition (σπουδαστικές)

Υπάρχει επίσης η μη διαγωνιστική Chrysotheke, με αποκλειστική πρόσκληση από το Φεστιβάλ, η οποία υποδέχεται κλασικές αποκατεστημένες ταινίες, επιτυχίες του box office και ταινίες που «τοποθετούν την Ελλάδα στο χάρτη» στα μεγάλα διεθνή Φεστιβαλ.

Τα FilmHellene Awards της Κριτικής Επιτροπής δίνονται στις κατηγορίες: καλύτερης ταινίας μεγάλου μήκους, καλύτερης ταινίας μικρού μήκους, καλύτερου ντοκιμαντέρ, καλύτερου ιστορικού ντοκιμαντέρ, ενώ τo κοινό ψηφίζει το μεγάλο βραβείου κοινού. Τα αγαλματίδια των βραβείων, αντίγραφα κυκλαδικού ειδωλίου του 2,800 π.Χ., σύμβολο γονιμότητας και αναγέννησης, είναι χορηγία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, Ιδρύματος Νικόλαου και Ντόλλης Γουλανδρή.

Η τακτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι 30 Aπριλίου, χωρίς κόστος. Η προχωρημένη προθεσμία είναι η 31η Μαϊου, με χρέωση 25 δολάρια.

Για το έντυπο οδηγιών και υποβολή συμμετοχής, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Φεστιβάλ , όπου μπορείτε να συμπληρώσετε και να υποβάλετε την αίτηση κατευθείαν on line.

Το Greek Film Fest Chicago! είναι το κύριο γεγονός της μη κερδοσκοπικής εταιρείας με έδρα το Σικάγο, FilmHellenes, που χορηγούν και συνδιοργανώνουν «Σινέργειες», προβολές, εργαστήρια και εκδηλώσεις για την ελληνική αλλά και την αμερικανική κοινότητα με σκοπό να συμβάλουν στην προώθηση του σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου και να αγακαλιάσουν Έλληνες και ελληνικής καταγωγής δημιουργούς.

2