Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρόσκληση συμμετοχών για ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας 2013

στα 10

Για δεύτερη φορά, το Σεπτέμβριο που μας έρχεται, το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας θα φιλοξενήσει το διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους. Και από σήμερα μπορείτε να ξεκινήσετε να υποβάλλετε συμμετοχές...

Flix Team
Πρόσκληση συμμετοχών για ελληνικές ταινίες μικρού μήκους στο 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας - Νύχτες Πρεμιέρας 2013

Το 19ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας/Νύχτες Πρεμιέρας που φέτος θα διεξαχθεί από τις 18 έως και τις 29 Σεπτεμβρίου, προσκαλεί τους μικρομηκάδες να δώσουν το παρών στη δεύτερη χρονιά του διαγωνιστικού του τμήματος με ελληνικές ταινίες μικρού μήκους.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στη διαδικασία επιλογής των ταινιών που θα προβληθούν στο τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους του 19ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας μπορείτε να στείλετε τη μικρού μήκους ταινία σας (της οποίας η παραγωγή πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τους τελευταίους 12 μήνες) ηλεκτρονικά στη διεύθυνση shorts@aiff.gr, με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο: είτε μέσω wetransfer, είτε «ανεβασμένη» στα κανάλια dailymotion, youtube ή vimeo με κωδικό πρόσβασης.

Η πρόσκληση αφορά σε ταινίες σε φιλμ 35mm ή dcp ή σε ψηφιακή μορφή, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φεστιβάλ οι συγκεκριμένοι τύποι ψηφιακών αρχείων θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προθεσμία υποβολής των ταινιών λήγει στις 30 Ιουνίου 2013.

Τα βραβεία του Διαγωνιστικού Τμήματος Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους, περιλαμβάνουν, το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας, το οποίο, όπως και πέρυσι, έχει χρηματικό έπαθλο 2.000,00 Ευρώ, το Βραβείο Σκηνοθεσίας και το Βραβείο Σεναρίου, ενώ φέτος θα προστεθούν ακόμη και το Β’ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Γ΄ Βραβείο Καλύτερης Ταινίας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορεί κανείς να αναζητήσει στο τηλέφωνο 210-6061689, στο e-mail: press@aiff.gr και στο επίσημο site του Φεστιβάλ.

Θυμίζουμε πως στο περσινό διαγωνιστικό τμήμα ελληνικών ταινιών μικρού μήκους το βραβείο Καλύτερης ταινίας πήγε ομόφωνα στο «Χαμομήλι» του Νεριτάν Ζιντζιρία, το βραβείο Σκηνοθεσίας μοιράστηκαν ο Γιάννης Μπερερής (για την «Ενδημία») και ο Ρωμανός Αργυρόπουλος Ιωάννου («Munchies»), ενώ το Βραβείο Σεναρίου απέσπασαν ο Παύλος Μεθενίτης και ο Κώστα Γεραμπίνης για το «Παγόβουνο».

Διαβάστε εδώ όσα λέχθηκαν στο στρογγυλό τραπέζι για την ελληνική ταινία μικρού μήκους στο πλαίσιο του 18ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.