Buzz

Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

στα 10

Σημειώστε από τώρα ποιες ταινίες θα βγουν στις αίθουσες την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου.

Flix Team
Προσεχώς: Ποιες ταινίες θα κάνουν πρεμιέρα την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου

Για ακατανόητους λόγους συνεχίζει η σωρεία των ταινιών που βγαίνουν - ελέω εορταστικής περιόδου - για να εξαφανιστούν ούτε μια βδομάδα μετά από τις αίθουσες. Μαζί τους, την Πέμπτη κυκλοφορεί και η ταινία που όλοι περιμένουν ότι θα σώσει τις αίθουσες και το σινεμά εν γένει. Ιδωμεν...


Εσείς ψηφίσατε για τις καλύτερες ταινίες του 2022; Διαβάστε εδώ πώς θα συμμετάσχετε στη μεγάλη ψηφοφορία του Flix και μπείτε στην κλήρωση για δωρεάν σινεμά για όλο το 2023.


passagers de la nuit

Νυχτερινοί Επισκέπτες (Les Passagers de la Nuit) του Μικαέλ Ερς

Γαλλία, 1981, την ιστορική βραδιά της εκλογικής νίκης του Φρανσουά Μιτεράν. Ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους πανηγυρίζοντας, καθώς πνέει ένας άνεμος αλλαγής και ελπίδας. Η Ελιζαμπέτ, όμως, δεν μπορεί να συμμεριστεί το κλίμα χαράς και ευφορίας. Ο γάμος της έχει λήξει άδοξα και πρέπει να βρει τρόπο να συντηρήσει μόνη της τα δύο της παιδιά. Η δουλειά που πιάνει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και η γνωριμία της με μια βασανισμένη έφηβη, την οποία προσκαλεί να μείνει με την οικογένειά της, θα αλλάξουν σταδιακά την οπτική και τη στάση της. Η ακαταμάχητη Σαρλότ Γκενσμπούρ υποδύεται μια ηρωίδα που παλεύει να βρει τη θέση της σε έναν ρευστό κόσμο και να ανταποκριθεί στις απαιτητικές ευθύνες που έχουν πέσει στους ώμους της. Ενα χαμηλόφωνο και συγκινητικό δράμα από τον Μικαέλ Ερς, που ανατέμνει νοσταλγικά μια ολόκληρη εποχή, παρατηρώντας με τρυφερότητα όλα εκείνα τα μικρά και αδιόρατα που συγκροτούν αυτό που ονομάζουμε ζωή.

Δυνατές γυναίκες ηρωίδες και μια μαγνητική Σαρλότ Γκενσμπούρ στη νέα ταινία του σκηνοθέτη του «Amanda», από το Διαγωνιστικό του Βερολίνου.

avatar the way of water

Avatar: The Way of Water του Τζέιμς Κάμερον

Ο Τζέικ Σάλι ζει με την νέα του οικογένεια στον πλανήτη Πανδώρα, όταν μία απειλή από το παρελθόν επιστρέφει για να αποτελειώσει ό,τι ξεκίνησε κάποτε. Ο Τζέικ τώρα πρέπει να συνεργαστεί με τον στρατό των Na'vi για να αντιμετωπίσουν τον εχθρό και να προστατέψουν τον πλανήτη τους.

Δεκατρία χρόνια μετά, επιστρέφουμε στον πλανήτη Πανδώρα για τo πολυαναμενόμενο πρώτο sequel της ταινίας φαινόμενο.

Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush

Ραμπιγιέ Κουρνάζ Εναντίον Τζορτζ Μπους (Rabiye Kurnaz vs. George W. Bush) του Αντρέας Ντρέσεν

Η Ραμπιγιέ είναι μία πρώτης γενιάς τουρκάλα μετανάστης στη Γερμανία. Μία συνηθισμένη νοικοκυρά. Που της συμβαίνει όμως κάτι ασυνήθιστο: ένα γράμμα από τον γιο της Μουράτ που της αποκαλύπτει ότι είναι φυλακισμένος στο Γκουαντάνεμο ξεκινά την Οδύσσειά της. Πεπεισμένη για την αθωότητα του γιου της αναζητά τη βοήθεια του τοπικού δικηγόρου της Βρέμης, Μπέρναρντ Ντόκε. Ο Ντόκε αναλαμβάνει την υπόθεση ως υπερασπιστής των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και οι δυο τους βρίσκονται στην Ουάσινγκτον σε μια δίκη εναντίον της αμερικανικής κυβέρνησης και τον παράνομων κρατήσεων αιχμαλώτων που θεωρούν τρομοκράτες.

Η νέα ταινία του Αντρέας Ντρέσεν είναι μία καυστική, πολιτική δραμεντί - βασισμένη σε αληθινή ιστορία.

Zombi Child 607

Zombi Child του Μπερτράν Μπονελό

Αϊτή, 1962. Ένας άνδρας επιστρέφει από τους νεκρούς μόνο για να βρεθεί σκλάβος σε μια φυτεία ζαχαροκάλαμων. Μισό αιώνα μετά, σε ένα έγκριτο σχολείο του Παρισιού, η εγγονή του ομολογεί ένα παλιό οικογενειακό μυστικό στις νέες φίλες της, χωρίς να υπολογίζει τα όσα αδιανόητα πρόκειται να ακολουθήσουν.

O Μπερτράν Μπονελό επιστρέφει με ένα κράμα ταινίας τρόμου και δράματος που έκανε την πρεμιέρα του στο Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών.

delicieux

Délicieux: Το Πρώτο Εστιατόριο (Délicieux) του Ερίκ Μπενάρ

Στη Γαλλία του 1789, λίγο πριν την Επανάσταση, η γαστρονομία αποτελεί αυστηρά τομέα των αριστοκρατών. Πράγματι, το κύρος ενός αριστοκρατικού οίκου εξαρτάται αποκλειστικά από την ποιότητα και τη φήμη του τραπεζιού του. Οπότε, όταν ο ταλαντούχος μάγειρας Μανσερόν σερβίρει ένα μη εγκεκριμένο πιάτο δικής του εμπνεύσεως, οι επιπτώσεις είναι σκληρές και απολύεται γοργά. Ο πληγωμένος Μανσερόν απαρνιέται το πάθος του και αποσύρεται σε ένα περιφερειακό πανδοχείο. Αλλά όταν καταφθάνει μια μυστηριώδης γυναίκα και προτείνει να γίνει μαθητευόμενή του, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για μια τρελά απολαυστική ιστορία αναζωπυρωμένου πάθους, καθοδήγησης και εκδίκησης… και της δημιουργίας του πρώτου εστιατορίου.

Iστορική κομεντί για τη δημιουργία του πρώτου εστιατορίου στη χώρα προέλευσης της υψηλής γαστρονομίας.

μήδεια

Μήδεια του Δημήτρη Αθανίτη

Η Μήδεια και ο Ιάσων με τα δύο παιδιά τους, είναι τώρα πρόσφυγες στην Κόρινθο. Ο Ιάσων τους εγκαταλείπει για να παντρευτεί την κόρη του βασιλιά Κρέοντα. Μετά από αυτό, η Μήδεια διατάζεται να φύγει αμέσως, μαζί με τα παιδιά της, επί ποινή θανάτου.

Ο Δημήτρης Αθανίτης διασκευάζει κινηματογραφικά τη Μήδεια του Ευριπίδη.

Χειροπαλαιστής

Χειροπαλαιστής του Γιώργου Γούση

Ο Παναγιώτης, ένας χειροπαλαιστής που ζει στην επαρχία, δεν αντέχει άλλο τη νοοτροπία της μικρής κοινωνίας και αποφασίζει να μετακομίσει στην Αθήνα για να κυνηγήσει τα όνειρά του και να ασχοληθεί πιο επαγγελματικά με το άθλημα της χειροπάλης. Εκεί, οι επιλογές του και τα νέα προβλήματα που θα συναντήσει, θα τον φέρουν αντιμετωπο σε αγώνα μπρα ντε φερ με τον πιο δύσκολο αντίπαλό, τον εαυτό του.

Τη χρονιά που προκάλεσε ρεύμα με τα «Μαγνητικά Πεδία», ο Γιώργος Γούσης έκανε ένα (προσωπικό, συγκινητικό), ντοκιμαντέρ για τον χειροπαλαιστή Παναγιώτη, τον αδελφό του. Τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

The Polar Express

Το Πολικό Εξπρές (The Polar Express) του Ρόμπερτ Ζεμέκις

Αραγε πόσοι πιστεύουν ακόμα στον Άγιο Βασίλη; Όχι πάντως ο μικρός ήρωας της ταινίας μας. Μέχρι που ένας παράξενος θόρυβος και μια λάμψη τον ξυπνούν το βράδυ της παραμονής των Χριστουγέννων. Έξω από την πόρτα του δεν βρίσκονται οι τάρανδοι και το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη, αλλά ένα τρένο που τον προσκαλεί σε ένα μακρινό ταξίδι στον Βόρειο Πόλο. Τόσο ο οδηγός της μυστηριώδους αμαξοστοιχίας, όσο και οι μικροί επιβάτες του, φορώντας όλοι τις πιτζάμες τους, θα ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία που θα τους κάνει να συνειδητοποιήσουν ότι τα θαύματα είναι αληθινά, μόνο για όσους πραγματικά πιστεύουν…

Η ταινία του Ρόμπερτ Ζεμέκις με τον Τομ Χανκς από το 2004 σε χριστουγεννιάτικη επανέκδοση - μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Histoire(s) du Cinéma

Ιστορία (ίες) του σινεμά (Histoire(s) du Cinéma) του Ζαν-Λικ Γκοντάρ

Η σειρά «Histoire(s) du Cinema» αποτελείται από 8 ταινίες μικρού μήκους για την ιστορία του κινηματογράφου και τη σχέση της με τον 20ό αιώνα. Δημιουργούνται με αντιπαραβολές μεταξύ εικόνων, δειγμάτων, αποσπασμάτων ταινιών, μονολόγων του σκηνοθέτη και ήχων μέσα ή έξω από τις ταινίες που προβάλλονται. Αποτελούμενη από 4 κεφάλαια, καθένα από τα οποία υποδιαιρείται σε δύο μέρη που έγιναν σε μια περίοδο δέκα ετών, η σειρά καλύπτει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, από τη γέννηση του κινηματογράφου έως τον ιταλικό νεορεαλισμό, το Χόλιγουντ και όχι μόνο.

Το έργο ζωής του Ζαν-Λικ Γκοντάρ, μια κατακερματισμένη (Ι)στορία του σινεμά που θα έδινε και τη μορφή στο δοκιμιακό σινεμά της τελευταίας περιόδου του.

Αναζητήστε στον κινηματογραφικό οδηγό του Flix όλες τις ταινίες που παίζονται ήδη στις αίθουσες, αυτές που έρχονται και για τις οποίες ανυπομονούμε περισσότερο, το τοπ-5 του Flix από τις νέες ταινίες της εβδομάδας και ώρες προβολών στις αίθουσες Αθήνας, Θεσσαλονίκης και ολόκληρης της Ελλάδας - και στα θερινά!