Φεστιβάλ / Βραβεία

Πρεμιέρα με «Χρυσόσκονη» για το πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο

στα 10

Με τη «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά θα ανοίξει την αυλαία του το 1ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο που θα διαρκέσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως και τις 2 Οκτωβρίου.

Πρεμιέρα με «Χρυσόσκονη» για το πρώτο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σικάγο
Η Μάνια Παπαδημητρίου και η βραβευμένη στα πρώτα βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου (β' γυναικείος ρόλος) Αννα Μάσχα στη «Χρυσόσκονη» της Μαργαρίτας Μαντά

Τέσσερις ημέρες γεμάτες ελληνικές ταινίες υπόσχεται η πρώτη διοργάνωση του Greek Film Fest Chicago! Που θα μοιράσει τις εκδηλώσεις του ανάμεσα στο Pickwick Theater, στο Εθνικό Ελληνικό Μουσείο του Σικάγο και το Portage Theater.

Για την επίσημη πρεμιέρα του, το φεστιβάλ επέλεξε τη «Χρυσόσκονη» (2009), το ντεμπούτο στη μεγάλου μήκους της Μαργαρίτας Μαντά, ενώ για το κλείσιμο του το «Γιο του Φύλακα» (2006) του Δημήτρη Κουτσαμπιασάκου, δίνοντας έτσι το στίγμα μιας ευρύτερης επιλογής όχι μόνο από τη φετινή χρονιά αλλά από την πενταετία 2006 – 2011.

«Για την πρώτη μας χρονιά, υποδεχόμαστε ταινίες παραγωγής 2006-2011, με σκοπό να προσφέρουμε στο Σικάγο την ευκαιρία να γίνουν μάρτυρες της ανερχόμενης νέας γενιάς του νέου ελληνικού κινηματογράφου», δηλώνει ο διευθυντής του φεστιβάλ, Νίκος Φραγκιάς και συνιδρυτής του FilmHellenes που είναι και ο βασικός σπόνσορας του φεστιβάλ. «Μείναμε έκπληκτοι όταν δεχθήκαμε τρεις φορές περισσότερες συμμετοχές από όσες αναμέναμε. Κινηματογραφιστές από την Ελλάδα, την Αμερική, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ελβετία, το Ισραήλ, τη Μ. Βρετανία και τον Καναδά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας με δυνατές συμμετοχές.»

Ανάμεσα στις ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ θα βρει κανείς τον «Κυνόδοντα» του Γιώργου Λάνθιμου, το «Attenberg» της Αθηνάς Τσαγγάρη, την «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φίλιππου Τσίτου, το «Eduard» της Αγγελικής Αντωνίου, τα «45 Τετραγωνικά» του Σταύρου Τζίτζη αλλά και το φρέσκο ντεμπούτο του Ζαχαρία Μαυροειδή «Ο Ξεναγός».

Το συνολικό πρόγραμμα του φεστιβάλ θα ανακοινωθεί την Παρασκεύη, 2 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε περισσότερα για το φεστιβάλ εδώ και επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του για περισσότερες πληροφορίες.