Buzz

Ο Πολ Τόμας Αντερσον βρίσκει τη «Gunda» μια ταινία «για να κάνεις μπάνιο μέσα της»

στα 10

Το ντοκιμαντέρ του Βίκτορ Κοσακόφσκι είχε δυνατό σύμμαχο τον Χοακίν Φίνιξ - τώρα έχει έναν ακόμα.

Ο Πολ Τόμας Αντερσον βρίσκει τη «Gunda» μια ταινία «για να κάνεις μπάνιο μέσα της»

Το ντοκιμαντέρ «Gunda» του Βίκτορ Κοσακόφσκι («Aquarela») προωθήθηκε στο περσινό Φεστιβάλ Βερολίνου ως η ταινία που ο Χοακίν Φίνιξ επέλεξε για να γίνει executive producer. Η ταινία διαδραματίζεται εξ ολοκλήρου σε ένα αγρόκτημα. Η Γκούντα είναι ένα θηλυκό γουρούνι που ζει εκεί και που μόλις έχει γεννήσει. Στη διάρκεια της ταινίας φροντιζει τα μικρά της και τους δείχνει τον κόσμο, τρώει, κοιμάται, κοιτάζει την κάμερα. Η ζωή της μοιάζει δίχως έννοιες, δίχως γνώση της μοίρας της. Οι αγελάδες, οι κότες, όλα τα ζώα που μοιράζονται το αγρόκτημα γίνονται πρωταγωνιστές μιας ταινίας που βρίσκει του ήρωές της εκεί όπου οι περισσότεροι από εμάς δεν κοιτάζουν παρά μόνο κατά τύχη. Διαβάστε εδώ περισσότερα από το Flix για την ταινία.

Διαβάστε ακόμη: Ο Πολ Τόμας Αντερσον κλείνει το γιο του Φίλιπ Σίμουρ Χόφμαν για την νέα ταινία του

gunda 607

Τώρα η «Gunda» έχει το δικό της τρέιλερ - με διανομέα τη Neon στην Αμερική - κι εκεί βρίσκουμε τις δηλώσεις ενθουσιασμού για την ταινία, όχι του Χοακίν Φίνιξ, αλλά του Πολ Τόμας Αντερσον. «Η "Gunda" είναι αγνό σινεμά,» λέει ο σπουδαίος δημιουργός. «Αυτή είναι μια ταινία για να κάνεις μπάνιο μέσα της - απογυμνωμένη ώστε να κρατά μόνο τα ουσιώδη, χωρίς παρεμβολές. Είναι αυτό στο οποίο θα έπρεπε όλοι, ως κινηματογραφικοί δημιουργοί κι ως θεατές, να στοχεύουμε. Εικόνες και ήχος, συνδυασμένα ώστε ν' αφηγηθούν μια δυνατή ιστορία με βάθος, χωρίς βιασύνη. Οι αποστομωτικές εικόνες κι ο ήχος, μαζί με το καλύτερο δυνατόν ensemble cast, δημιουργούν κάτι που μοιάζει περισσότερο με μαγικό φίλτρο, παρά με ταινία.»

Γνωρίστε την Γκούντα στο τρέιλερ παρακάτω:


Η «Gunda» είναι και υποψήφια για Καλύτερο Ευρωπαϊκό Ντοκιμαντέρ στα Βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Gunda Poster