Buzz

O Πολ Γκρίνγκρας μιλάει για την δική του κινηματογραφική εκδοχή του «Watchmen»

στα 10

Μπορεί η δική του εκδοχή να ακυρώθηκε πριν καν ξεκινήσει, αλλά ο Γκρίνγκρας λέει πως θα έμοιαζε κάπως σαν το «Joker», κάτι που πιστεύει πως ο κόσμος τότε δεν ήταν έτοιμος για κάτι τέτοιο.

O Πολ Γκρίνγκρας μιλάει για την δική του κινηματογραφική εκδοχή του «Watchmen»

Πολύ πριν το graphic novel του Αλαν Μουρ «Watchmen» βρει τον δρόμο του στην τηλεόραση με το άτυπο σίκουελ του Ντέιμον Λίντελοφ για το HBO, κι ακόμα πριν o Ζακ Σνάιντερ πάρει την απόφαση να το μεταφέρει στη μεγάλη οθόνη, ο Πολ Γκρίνγκρας είχε σκοπό να κάνει την δική του εκδοχή της ιστορίας, μια από ότι φαίνεται ήταν τελείως διαφορετική από ότι έχουμε δει ως τώρα.

Σύμφωνα με μια συνέντευξη που έδωσε ο Γκρινγκρας στο podcast Happy. Sad. Confused μίλησε για την ταινία «Watchmen» την οποία είχε σκοπό να γυρίσει γύρω την περίοδο του 2004 λέγοντας πως μάλλον το στούντιο δεν ήταν έτοιμο για το όραμά του. «Οποιο κι αν ήταν αυτό [το όραμα], δεν κατάφερα να το προωθήσω σωστά και η ταινία μου δεν έγινε ποτέ. Λατρεύω το graphic novel και την ταινία του Ζακ, η οποία ήταν μια αρκετά πιστή μεταφορά του. Η άποψή μου ήταν πως εγώ δεν ήθελα να κάνω μια πιστή μεταφορά του, και πίστευαν πως θα ήταν μια καταστροφή και γι’ αυτό δεν έκανα την ταινία. Πίστευα πως οι χαρακτήρες αυτοί ζούσαν στον πραγματικό κόσμο και όσα έκαναν ήταν μέσα στο μυαλό τους.»

Διαβάστε ακόμα: O Ζακ Σνάιντερ πιστεύει πως το «Justice League: The Snyder Cut» θα είναι ακατάλληλο

Paul Greengrass 607

Ο Γκρίνγκρας παραλλήλισε την ταινία με το «Joker» του Τοντ Φίλιπς, αλλά γρήγορα ξεκαθάρισε πως δεν του έκλεψε την ιδέα. «Ισως πει κάποιος “α, κάτι σαν τον Joker δηλαδή” επειδή είχα πρώτος την ιδέα, αλλά δεν θα είναι αλήθεια και πιστεύω πως το “Joker” είναι μια εκπληκτική ταινία. Αλλά ήταν κάτι το οποίο είχε μια παρόμοια ποιότητα με αυτό. Το “Joker” διαδραματίζονταν στον πραγματικό κόσμο, και ο ίδιος ο χαρακτήρας ήταν γεμάτος αυταπάτες και οι ταυτότητες των υπερηρώων ήταν όλα στο μυαλό τους, και υπήρχαν εσωτερικές αυταπάτες σε αντίθεση με την πραγματικότητα. Και η ιδέα της ταινίας θα ήταν όταν αυτές οι δυο ιδέες ενώνονταν, αν όλο αυτό βγάζει κάποιο νόημα.»

Τέλος πρόσθεσε πως «δεν είμαι σίγουρος εάν όλο αυτό θα δούλευε, αλλά ποτέ δεν έπαψα να το σκέφτομαι. Νομίζω πως ο Κρίστοφερ Νόλαν το έκανε πολύ, πολύ καλύτερα, από ό,τι θα μπορούσα εγώ, με το “Batman”. Το Γκόθαμ ήταν το τέλειο μέρος όπου μπορούσες να φτιάξεις αυτούς τους χαρακτήρες να ζήσουν σε έναν κόσμο ο οποίος έμοιαζε αληθινός και ταυτόχρονα δεν ήταν.»

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρο το podcast με την συνέντευξη του Πολ Γκρίνγκρας παρακάτω.