Buzz

Οταν οι Wilco συνάντησαν τον...Ποπάυ!

στα 10

Χρειάστηκαν 30 χρόνια και ένα τραγούδι των Wilco για να επιστρέψει ο Ποπάυ σε ένα βίντεο κλιπ που θέτει σε εντελώς διαφορετική βάση την έννοια του rock 'n' roll nostalgia!

Οταν οι Wilco συνάντησαν τον...Ποπάυ!

Ηταν το τελευταίο πράγμα που θα σκεφτόταν κανείς φέρνοντας στο νου του τον Ποπάυ, την Ολιβ και όλη την παρέα των κόμικς της King Features που εμφανίστηκε το 1929 και πρωταγωνίστησε τελευταία φορά το 2004 σε ένα ειδικό τηλεοπτικό επεισόδιο με τίτλο «Popeye's Voyage: The Quest for Pappy».

Κι, όμως, το βίντεο κλιπ του «Dawned on Me» των Wilco από το τελευταίο τους άλμπουμ «The Whole Love», έχει διπλή σημασία, τόσο για το συγκρότημα από το Σικάγο όσο και για τον ναύτη που κατανάλωσε άπειρες κονσέρβες σπανάκι πριν μείνει για πάντα στην Ιστορία.

Το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Ντάρεν Ρομανέλι (στον οποίο ανήκει και η ιδέα της συνεργασίας του συγκροτήματος με την King Features Syndicate) είναι το πρώτο του συγκροτήματος από το 1999 και ταυτόχρονα σηματοδοτεί το πρώτο παραδοσιακά ζωγραφισμένο στο χέρι καρτούν του Ποπάυ από το 1987 - έκτοτε όλες οι τηλεοπτικές περιπέτειες του Ποπάυ υπήρξαν ψηφιακές.

Σε αυτό, ο Ποπάυ πρέπει να προστατεύσει την αγαπημένη του Ολιβ από τις βρώμικες βλέψεις του Βρούτο αλλά και να «νικήσει» τη γοητεία του τραγουδιστή των Wilco, Τζεφ Τουίντι. Ευτυχώς το σπανάκι είναι άφθονο και η νοσταλγία εγγυημένη.

Δείτε το βίντεο κλιπ παρακάτω και μάθετε περισσότερα για την «ανορθόδοξη» συνεργασία στην επίσημη σελίδα του τραγουδιού.