Buzz

Οταν ο Κλιντ Ιστγουντ θυμώνει!

στα 10

Ο Κλιντ Ιστγουντ έχει κάτι να πει στους ιδιοκτήτες αλυσίδας επίπλων που χρησιμοποιούν το όνομά του για να πουλήσουν τις πολυθρόνες «Κλιντ» και «Ιστγουντ»: «Do you feel lucky, punks?»

Οταν ο Κλιντ Ιστγουντ θυμώνει!

O 82χρονος σκηνοθέτης και ηθοποιός έκανε μήνυση στην εταιρία «Evofurniture» και στην ιστοσελίδα Inmod.com (και κατ' επέκταση στους ιδιοκτήτες Αλαν Φίνκλεσταϊν και Κέισι Χόρον) γιατί πουλάνε έπιπλα που φέρουν το όνομά του.

«Χρησιμοποιούν το όνομά μου, την ταυτότητα και την κινηματογραφική μου περσόνα με σκοπό να τραβήξουν το ενδιαφέρον στα προϊόντα τους. Και δεν σταματούν στην ονομασία των επίπλων, συνεχίζουν με τις διαφημίσεις τους... »

Κι ο Ιστγουντ δεν έχει άδικο. Στο διαφημιστικό φυλλάδιο για τα Ιστγουντ έπιπλα υπάρχει το ακόλουθο κείμενο:

«Κάθε φορά που μπαίνεις στο σπίτι κάποιου, βλέπεις τα Καλά, τα Κακά και τα Ασχημα του. Οταν όμως επισκέπτες θα έρχονται στο δικό σου σπίτι, το «Clint 47'' Entertainment Center» (έπιπλο για το home entertainment) θα νιώθεις million dollar baby...»

ή

«Είτε αγαπημένες σου ταινίες είναι γουέστερν των 70ς ή δράματα των 00ς, χρειάζεσαι μία άνετη, σικάτη πολυθρόνα για να τις παρακολουθήσεις. Αν μάλιστα προγραμματίζεις με τους φίλους σου μαραθώνιους 'Βρώμικου Χάρι' χρειάζεσαι ένα μοντέρνο, χιπ σαλόνι. Χρειάζεσαι το Clint 71''».

Ο Ιστγουντ δήλωσε εξοργισμένος από το γεγονός και κατέθεσε στην μήνυσή του ότι η εταιρία επίπλων Evofurniture δεν ζήτησε ποτέ άδεια από τον ίδιο και για αυτό ζητάει την άμεση διακοπή των προϊόντων με το όνομά του, καθώς και οικονομική αποζημίωση.

Μπήκαμε στον πειρασμό να βρούμε τα έπιπλα στη σελίδα τους, αλλά δεν υπάρχουν. Μάλλον μέχρι να φτάσει η είδηση στα αυτιά μας, οι εταιρίες είχαν ήδη αποσύρει τα προϊόντα.

Κρίμα. Θέλαμε να δούμε πώς μοιάζει μία Κλιντ πολυθρόνα.