Φεστιβάλ / Βραβεία

Η Ολίβια Κόλμαν κερδίζει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου

στα 10

H υπέροχη πρωταγωνίστρια της «Ευνοούμενης» νίκησε κατά κράτος την Γκλεν Κλόουζ και κέρδισε το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου, το μόνο βραβείο που κέρδισε η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου στην 91η απονομή των βραβείων Οσκαρ.

Flix Team
Η Ολίβια Κόλμαν κερδίζει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου

Η Ολίβια Κόλμαν κάνει την εξαίρεση κανόνα και, παρά το γεγόνος ότι δεν πήρε το βραβείο του Σωματείου των Ηθοποιών, κερδίζει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου. Το Σωματείο έχει πέσει (μαζί με τη φετινή) 8 φορές μόνο έξω από τις 70 προβλέψεις του για το Οσκαρ.

Η Κόλμαν, όμως, είχε ξεκινήσει ως απόλυτο φαβορί. Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας στη Βενετία, Χρυσή Σφαίρα Α' Γυναικείου ρόλου (Κωμωδία ή Μιούζικαλ), Βραβείo BAFTA και 37 (!) ακόμα βραβεία Αμερικανικών Κριτικών Ενώσεων. Κάπου στη μέση εμφανίστηκε η Γκλεν Κλόουζ που κέρδισε όλα τα υπόλοιπα βραβεία για τη «Σύζυγο».

Φαίνεται όμως πως η Ακαδημία δεν έμεινε μόνο στα χρωστούμενα. Συγκινήθηκε από την Κόλμαν που εδώ, σ' έναν αχαρτογράφητων ορίων ρόλο, ερμηνεύει τη Βασίλισσα Αννα με μία αφοπλιστική γκάμα εκφραστικών μέσων: τη γυναικεία ανασφάλεια, την ασχήμια, την αρρώστια με μια αξιολάτρευτη παιδικότητα. Τη ζήλια, την τοξικότητα, την κατάχρηση εξουσίας, με αφοπλιστική κακία. Σαν μία γυναίκα που μπορεί να κλάψει ή να σε αποκεφαλίσει με το ίδιο βλέμμα.

Δείτε εδώ τον ευχαριστήριο λόγο της Ολίβια Κόλμαν:Διαβάστε και δείτε στο ειδικό τμήμα του Flix που ανανέωνεται συνεχώς όλα όσα συνέβησαν μέσα και έξω από το Dolby Theatre στην 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, λεπτό προς λεπτό, από τους πρώτους που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί μέχρι και το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.


Η 91η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από την COSMOTE TV. Μείνετε συντονισμένοι στην COSMOTE TV και τις επόμενες μέρες θα έχετε πολλές ακόμα ευκαιρίες να απολαύσετε την 91η τελετή των βραβείων Οσκαρ. Την Δευτερα 25/02 στο COSMOTE CINEMA 1HD στις 21:00 η μεγαλύτερη γιορτή του κινηματογράφου κάνει ανκόρ! Στις 21:00 παρακολουθήστε αξιοσημείωτες στιγμές στο κόκκινο χαλί! Και αμέσως μετά στις 22:00 δείτε την λαμπερή τελετή! Την Παρασκευή 1η Μαρτίου μπορείτε να δείτε την μονταρισμένη τελετή διάρκειας 90 λεπτών στις 18.45 στο COSMOTE CINEMA 1HD.

Olivia Colman