Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - A' Γυναικείος Ρόλος

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - A' Γυναικείος Ρόλος

Μέχρι πριν λίγο καιρό, το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου είχει κλειδώσει στην Εμα Στόουν - και δίκαια. Για το ρόλο της στο «La La Land» και για το γεγονός πως είναι η πιο ταλαντούχα νεαρά της γενίας της, η ψυχή και το σώμα της ταινίας που θα κερδίσει - εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου - την Καλύτερη Ταινία.

Ο αστάθμητος παράγοντας και αυτός που απειλεί τη Στόουν (και οποιαδήποτε άλλη αντίπαλο αν θεωρήσουμε πως στο παιχνίδι βρίσκεται ακόμη και η Νάταλι Πόρτμαν, αλλά και η Μέριλ Στριπ) έχει το όνομα Ιζαμπέλ Ιπερ και είναι ένα όνομα μόνο ιστορία.

Νικήτρια της Χρυσής Σφαίρας, σαρώνει δεξιά και αριστερά ό,τι βραβείο της αναλογεί και έρχεται να συμπληρώσει την όχι και τόσο μεγάλη λίστα των μη αγγλόφωνων ερμηνειών που κερδίζουν το βραβείο.

[Εδώ να γραφτεί με χρυσά γράμματα η τραγική παράλειψη της Ακαδημίας να προτείνει την Εϊμι Ανταμς για το «Arrival». Και μόνο η ύπαρξή της στην πεντάδα θα έκανε τα πράγματα τόσο πιο εύκολα για όλους - αφού ακόμη και αγνοημένη είναι η ηθοποιός με την καλύτερη ερμηνεία φέτος...]

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες


ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ 2017 / ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ FLIX


Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ. To Flix θα ξενυχτήσει με επίσημο dress code για να σας μεταφέρει σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα θα συμβούν από τον πρώτο σταρ που θα πατήσει το πόδι του στο κόκκινο χαλί μέχρι και το νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Elle 607

Ιζαμπέλ Ιπέρ για το «Elle» / Καταλαβαίνουμε όλοι ότι αν το «Elle» ήταν μια αμερικάνικη ταινία, η Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν θα έβλεπε τα Οσκαρ ούτε μαγνητοσκοπημένα! Η τύχη όμως έφερε τον Πολ Βερχόφεν να κάνει μία από τις καλύτερες ταινίες του στη Γαλλία και έτσι η Ιζαμπέλ Ιπέρ να μοιάζει τώρα με φαβορί - απειλώντας κατά κράτος και τις τέσσερις συνυποψήφιες. Με τις ευχές μας!

La La Land 607

Εμα Στόουν για το «La La land» / Δεύτερη υποψηφιότητα για την Εμα Στόουν (είχε προταθεί για Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου στο «Birdman») που στέκεται ως το φαβορί που θα χάσει μόνο από την Ιζαμπέλ Ιπέρ. Στο «La La Land» τραγουδάει, χορεύει, ερωτεύεται, κλαίει, ερμηνεύει κάθε λεπτή απόχρωση μιας ταινίας που χωρίς αυτήν θα ήταν λιγότερο από τη μισή... Το Σωματείο των Ηθοποιών την βράβευσε, μόνο που εκεί η Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν ήταν καν υποψήφια!

Jackie 607

Νάταλι Πόρτμαν για το «Jackie» / Τρίτη υποψηφιότητα για τη Νάταλι Πόρτμαν που κέρδισε το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τον «Μαύρο Κύκνο» το 2011 (είχε προταθεί και το 2005 για το «Closer»). Οι πιθανότητες είναι ανοιχτές για τη Νάταλι Πόρτμαν που στην αρχή της οσκαρικής κούρσας ήταν μέχρι και φαβορί. Η ίδια πάντως θα απουσιάζει από την τελετή λόγω προχωρημένης εγκυμοσύνης - ήταν έγκυος πάλι όταν παρέλαβε το Οσκαρ το 2011.

Florence Foster Jenkins 607

Μέριλ Στριπ για το «Florence Foster Jenkins» / Αισίως στην 20η υποψηφιότητά της, η Μέριλ Στριπ θα ισοφαρίσει ρεκόρ αν κερδίσει το Οσκαρ, πράγμα όμως που μοιάζει έως και απίθανο.

Ruth Negga

Ρουθ Νέγκα για το «Loving» / Πρώτη υποψηφιότητα για τη Ρουθ Νέγκα που βρίσκεται στην κατηγορία με τα όπλα της και ξέρει ότι θα αρκεστεί στην υποψηφιότητα.

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607

Αναζητήστε εδώ ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ