Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: 9 πράγματα που αν συμβούν θα αλλάξουν την οσκαρική ιστορία για πάντα

στα 10

Ποια ρεκόρ θα σπάσουν το βράδυ της 89ης τελετής των βραβείων Οσκαρ; Διαβάστε προσεκτικά.

Flix Team
Oscars 2017: 9 πράγματα που αν συμβούν θα αλλάξουν την οσκαρική ιστορία για πάντα

Ποιος είναι ο «πιο άτυχος υποψήφιος στην ιστορία των Οσκαρ»; Τι ρεκόρ θα σπάσει η Μέριλ Στριπ αν κερδίσει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου; Και ποια ιστορική στιγμή θα συνοδεύσει το Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ;

Κρατήστε σημειώσεις για να είστε έτοιμο το βράδυ της 26ης (προς ξημερώματα 27ης) Φεβρουαρίου, όταν η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα γράφει τη δική της ιστορία.

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

Barry Jenkins 607

Aν ο Μπάρι Τζένκινς κερδίσει το Οσκαρ Σκηνοθεσίας για το «Moonlight» θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικάνος που το καταφέρνει. Αν όχι, παραμένει ο μόλις τέταρτος που είναι υποψήφιος για Οσκαρ Σκηνοθεσίας (έχουν προηγηθεί ο Στιβ ΜακΚουίν για το «12 Χρόνια Σκλάβος», ο Λι Ντάνιελς για το «Precious» και o Τζον Σίνγκλετον για το «Boyz N the Hood». Επίσης είναι ο δεύτερος που προτείνεται για Οσκαρ Σεναρίου (είχε προταθεί και ο Τζον Σίνγκλετον).

Elle 607

Aν η Ιζαμπέλ Ιπέρ κερδίσει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου θα γίνει η μόλις τρίτη που το καταφέρνει για ρόλο σε άλλη γλώσσα από τα αγγλικά. Οι δύο προηγούμενες ήταν η Σοφία Λόρεν για τo «Two Women» και η Μαριόν Κοτιγιάρ για το «Ζωη σαν Τριαντάφυλλο». Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου έχει κερδίσει η Πενέλοπε Κρουζ στο «Vicky Cristina Barcelona», ενώ από άντρες και στις δύο κατηγορίες έχουν κερδίσει ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο (Β' Ρόλο στο «Νονός 2»), ο Ρομπέρτ Μπενίνι (Α' Ρόλος στο «Η Ζωή είναι Ωραία»), ο Μπενίσιο Ντελ Τόρο (Β' Ρόλο στο «Traffic») και ο Κριστόφ Βαλτζ (B' Ρόλο στο «Inglourious Basterds»).

Denzel Washington 607

Αν ο Ντένζελ Γουάσινγκτον κερδίσει το Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου για το «Fences» θα γίνει ένας από τους επτά ηθοποιούς στην ιστορία των Οσκαρ που έχει κερδίσει τρία Οσκαρ (εκτός των τεσσάρων της Κάθριν Χέπμπορν, τρία Οσκαρ έχουν κερδίσει η Ινγκριντ Μπέργκμαν, ο Γουόλτερ Μπρέναν, ο Ντάνιελ Ντέι-Λιούις, ο Τζακ Νίκολσον και η Μέριλ Στριπ).

Florence Foster Jenkins 607

Αν η Μέριλ Στριπ κερδίσει το Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για το «Florence Foster Jenkins» θα ισοφαρίσει το μεγάλο ρεκόρ της Κάθριν Χέπμπορν που με 4 Οσκαρ είναι η πιο πολυβραβευμένη ηθοποιός, ανάμεσα σε γυναίκες και άντρες στην ιστορία.

Lin Manuel Miranda Moana

Αν ο Λιν-Μάνουελ Μιράντα κερδίσει στην κατηγορία του Καλύτερου Τραγουδιού για το «How Far I'll Go» από το «Moana» θα γίνει ο νεότερος EGOT. Αυτό δεν είναι κάτι άλλο από την εκλεκτή ομάδα ανθρώπων που έχουν κερδίσει τα τέσσερα σημαντικότερα βραβεία της αμερικανικής σόου μπιζ: το Emmy, το Grammy, το Οσκαρ και το Tony.

La La Land Alternative Posters 607

Aν το «La La Land» κερδίσει πάνω από 11 Οσκαρ θα ξεπεράσει το ρεκόρ που μέχρι σήμερα κρατούν γερά το «Ben - Hur», ο «Τιτανικός» και το «Ο Αρχοντας των Δαχτυλιδιών: Η Επιστροφή του Βασιλιά». Ετσι κι αλλιώς μπορεί να κερδίσει - αν τα κερδίσει όλα - μέχρι 13 αφού μπορεί να είναι υποψήφιο για 14 Οσκαρ αλλά έχει διπλή υποψηφιότητα στο καλύτερο τραγούδι.

Joi McMillion 607

An το «Moonlight» κερδίσει το Οσκαρ Καλύτερου Μοντάζ, η Τζόι ΜακΜίλον θα είναι η πρώτη μαύρη γυναίκα που το κερδίζει. Ετσι κι αλλιώς κατέχει ήδη το ρεκόρ της πρώτης μαύρης μοντέζ που προτείνεται ποτέ για Οσκαρ.

Kevin O' Connell 607

Αν κερδίσει το «Hacksaw Ridge» στην κατηγορία του Ηχου θα διορθωθεί μία από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία των Οσκαρ. Ο Κέβιν Ο' Κόνελ έσπασε το ρεκόρ του πιο πολλές φορές υποψήφιου για Οσκαρ που δεν το έχει κερδίσει ποτέ το 2006, τότε φτάνοντας στην 18η του υποψηφιότητα. Φέτος βρίσκεται στην 21η και παραμένει ο «πιο άτυχος υποψηφιός στην ιστορία των Οσκαρ», πράγμα που αν ανατραπεί θα αποτελέσει μεγάλο highlight της βραδιάς.

Bradford Young

Αν κερδίσει το Οσκαρ Φωτογραφίας το «Arrival», αυτό σημαίνει ότι ο Μπράντφορντ Γιανγκ θα είναι ο πρώτος Αφροαμερικάνος διευθυντής φωτογραφίας που παίρνει Οσκαρ. Ετσι κι αλλιώς είναι ο πρώτος που προτείνεται και μάλιστα ο δεύτερος «εγχρωμος» κατά τα στατιστικά μετά τον Ρεμί Αντεφαρασίν που είχε προταθεί το 1998 για το «Elizabeth».

Διαβάστε ακόμη

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607

Αναζητήστε εδώ ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ