Για να γιορτάσουν οι κερδισμένοι και να ξεχαστούν οι χαμένοι: ο Βόλφγκανγκ Πακ, ο Αυστριακός σεφ που εδώ και δεκαετίες διαμόρφωσε την κουζίνα του Λος Αντζελες, είναι και πάλι υπεύθυνος για το οσκαρικό μενού που θ' απολαύσουν οι σταρ στον Χορό του Κυβερνήτη, ένα δείπνο για περίπου 1.500 άτομα που ακολουθεί την Τελετή Απονομής των Βραβείων Οσκαρ την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου. Και οι επιλογές του μοιάζουν και φέτος βουτηγμένες στη χλιδή και την έμπνευση.
Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες
Μικρά μόνο στο μάτι τα μπεργκεράκια από μοσχάρι Κόμπε με παλαιωμένο τσένταρ
Ο Βόλφγκανγκ Πακ και οι συνεργάτες του δίνουν μια πρώτη... γεύση απ' όσα ετοιμάζουν για το δείπνο της Κυριακής. Οι προσκεκλημένοι θα δοκιμάσουν, μεταξύ άλλων, corn dogs αστακού (λουκάνικο αστακού σε κουρκούτι, τηγανισμένο), πικάντικο ταρτάρ τόνου, ψητές πατάτες με χαβιάρι, ποπ κορν πασπαλισμένο με τρούφα, παϊδάκια από μοσχάρι Γουαγκού με μυρωδικά και καπνιστό σολωμό σε καναπεδάκια στο σχήμα του Οσκαρ.
Τα εν λόγω καναπεδάκια στην προετοιμασία και στο τελικό αποτέλεσμα:
Μετά από 23 χρόνια στο πόστο του σεφ για τη βραδιά του Governor's Ball, ο Βόλφγκανγκ Πακ έχει και τις παραγγελιές του από τους σταρ: «Είδα την Μπάρμπρα Στρέιζαντ στο ξενοδοχείο Μπελ-Ερ,» κουτσομπολεύει ο σεφ «και μου είπε, θα κάνεις αυτήν την κοτόπιτα με τρούφα, γιατί είναι η αγαπημένη μου; Κι η Βαϊόλα Ντέιβις μου ζήτησε να κάνω τα μακαρόνια σουφλέ μου. Οπότε φυσικά θα τα κάνουμε κι αυτά!»
Η ζαχαροπλάστρια Σέρι Γιαρντ μοντάρει το οσκαρικό 3D γλυκό της. Κάθε καλεσμένος θα πάρει ένα πιάτο με τη «σκάλα με το κόκκιν χαλί» φτιαγμένη από μπλακ φόρεστ, ενώ μικροσκοπικά φώτα LED θ' ανάβουν γύρω από το σοκολατένιο Οσκαρ, πασπαλισμένο με σκόνη χρυσού κι αυτό, τοποθετημένο μπροστά σ' ένα billboard που τρώγεται, θα δίνει το εφέ του 3D, όταν ο καλεσμένος φορά τα αντίστοιχα γυαλιά του.
Συνολικά για τη βραδιά του Governor's Ball θα χρησιμοποιηθούν 10 κιλά χαβιάρι, 150 αστακοί από το Μέιν, 6.500 ψωμάκια στο σχήμα του Οσκαρ και 2.400 μποκάλια σαμπάνια Piper-Heisdieck. Ωστόσο όλα τα κρασιά θα είναι αποκλειστικά από την παραγωγή του Φράνσις Φορντ Κόπολα. Οταν έρθει η ώρα του γλυκού, οι καλεσμένοι θα ξεδώσουν με γλυφιτζούρια - και πάλι στο σχήμα του Οσκαρ φυσικά - με γεύση καπουτσίνο καραμέλα, μικρά εκλέρ πραλίνας φουντουκιού, μπανόφι και τη φετινή εκκεντρική δημιουργία της ζαχαροπλάστριας Σέρι Γιαρντ, μια ατομική μπλακ φόρεστ στο σχήμα των σκαλοπατιών της τελετής, με το κόκκινο χαλί, φτιαγμένη έτσι ώστε να πρέπει να καταναλωθεί φορώντας γυαλιά 3D. Και τώρα, ας παραγγείλουμε μια πίτσα να περνάει η ώρα...
Διαβάστε ακόμη:
- H Ακαδημία δίνει συμβουλές στους υποψήφιους των φετινών Οσκαρ με ένα απολαυστικό βίντεο
- Ηταν όλοι τους εκεί! Οι υποψήφιοι των φετινών Οσκαρ σε ένα γεύμα όχι σαν όλα τα άλλα!
- Ολες οι οσκαρικές ταινίες της φετινής σεζόν σε λιγότερα από τρία λεπτά!