Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2017: Οι υποψήφιοι σταρ θα φορολογηθούν για τα goodie bags που θα λάβουν

στα 10

Τόσο μεγάλη είναι, πια, η αξία των δώρων που λαμβάνουν οι οσκαρικοί υποψήφιοι, που το IRS αναγκάστηκε να διερευνήσει την υπόθεση...

Oscars 2017: Οι υποψήφιοι σταρ θα φορολογηθούν για τα goodie bags που θα λάβουν

Είναι μια τακτική που ακολουθείται εδώ και δεκαετίες: στην οσκαρική απονομή, μεγάλες εταιρείες πολυτελείας κάθε είδους συγκεντρώνουν, με την καθοδήγηση της Distinctive Assets, τα προϊόντα και τις προσφορές τους σε μια σχηματική «σακούλα», ένα goodie bag, που κάνουν δώρο στον κάθε υποψήφιο, για περιποίηση και για διαφήμιση. Τα goodie bags των Οσκαρ είναι κάθε χρονιά και πιο πληθωρικά, με αποτέλεσμα η φετινή τσάντα να περιέχει δώρα αξίας 190.000 ευρώ για τον κάθε υποψήφιο. Τέλεια; Οχι και τόσο.

Αναζητήστε εδώ ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ

χαβάη 607 Ποιος θα πάει διακοπές στη Χαβάη;

Μέσα στη φετινή goodie bag, οι οσκαρικοί υποψήφιοι θα βρουν, μεταξύ άλλων, μια διαμονή για τρία βράδια στο Lost Coast Ranch στη βόρεια Καλιφόρνια, παροχή οξυγονωτικού μακιγιάζ για 10 χρόνια, μια σειρά 10 μαθημάτων με τον γυμναστή των διασήμων, Αλέξις Σελέτσκι, διακοπές για έξι μέρες σε βίλα στη Χαβάη και τρία βράδια στο Grand Hotel Tremezzo στη λίμνη Κόμο στην Ιταλία. Τα φετινά δώρα μοιάζουν πολύ πιο συγκρατημένα από τα περσινά, που προκάλεσαν ποικίλες αντιδράσεις, επειδή συμπεριλάμβαναν σεξουαλικά βοηθήματα, διακοπές στο Ισραήλ (προς μεγάλη δυσαρέσκεια των Παλαιστινίων) κι ένα εξάρτημα που ονομαζόταν «vampire breast lift», ό,τι κι αν σημαίνει αυτό.

Διαβάστε ακόμη: Λουκάνικο αστακού και ποπ κορν με τρούφα: Τι θα φαγωθεί στα Oscars 2017;

Ηδη από το 2006, τα goodie bags έπαψαν να φέρουν την επίσημη σφραγίδα της διοργάνωσης της απονομής των Οσκαρ κι έγιναν «ανεπίσημα»: αυτό επειδή το Υπουργείο Οικονομικών, μετά από έρευνα, θεώρησε ότι τα δώρα θα πρέπει ν' αντιμετωπίζονται φορολογικά ως εισόδημα, μια και, ομολογουμένως, δεν δίνονται «απλώς από τρυφερότητα, σεβασμό ή παρόμοιες προθέσεις». Η Ακαδημία έχει προσπαθήσει ν' αποσυνδεθεί εντελώς από τη διαδικασία των δώρων («δεν μας φάνηκε σωστό να προσφέρουμε μια ευχαριστία που συνοδεύεται από φορολογικές υποχρεώσεις,» δήλωσε), αλλά το IRS εξακολουθεί να έχει τα μάτια του ανοιχτά. Γι' αυτό και φέτος, όλο και περισσότεροι σταρ διακηρύττουν ότι θα δωρίσουν το goodie bags τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Βέβαια, για να είμαστε ειλικρινείς, οι περισσότεροι τα βγάζουν πέρα μια χαρά με τις αμοιβές τους.

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες

Διαβάστε ακόμη:

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607