Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - Β' Γυναικείος Ρόλος

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - Β' Γυναικείος Ρόλος

Στην κατηγορία του Β' Γυναικείου Ρόλου συναντάμε φέτος τρεις μαύρες ηθοποιούς, με τη μία από αυτές, τη Βαϊόλα Ντέιβις να θεωρείται και το μεγάλο φαβορί για το βραβείο. Αντίπαλός της η Μισέλ Γουίλιαμς που έχει κερδίσει αρκετά βραβεία κριτικών ενώσεων για το «Manchester by the Sea» αλλά και η Ναόμι Χάρις που στο «Moonlight» κρατάει τον κεντρικό γυναικείο ρόλο και στις τρεις εποχές του ήρωα.

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες


ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ 2017 / ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ FLIX


Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ. To Flix θα ξενυχτήσει με επίσημο dress code για να σας μεταφέρει σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα θα συμβούν από τον πρώτο σταρ που θα πατήσει το πόδι του στο κόκκινο χαλί μέχρι και το νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Octavia Spencer Hidden Figures 607

H Οκτάβια Σπένσερ είναι η μόνη που προτάθηκε από την υπέροχη τριάδα (οι άλλες δύο είναι η Ταράτζι Π. Χένσον και η Ζανέλ Μονέ) του «Hidden Figures» του Τεοντόρ Μέλφι. Οχι άδικα, αλλά μάλλον και επειδή είναι αυτή που οι ψηφοφόροι αγαπούν περισσότερο και αυτή που έχει ήδη πάρει Οσκαρ Β' Γυναικείου Ρόλου για τις «Υπηρέτριες» το 2012.

Naomi Harris 607

Πρώτη υποψηφιότητα της Ναόμι Χάρις για το ρόλο της μητέρας στο «Moonlight» με ισχυρές πιθανότητες νίκης. Φτάνοντας στα Οσκαρ, η Χάρις έχει κερδίσει για τον ίδιο ρόλο το βραβείο Β' Γυναικείου Ρόλου, ανάμεσα σε πολλές άλλες διακρίσεις, από το National Board of Review και τα Independent Spirit Awards.

Nicole Kidman Lion 607

Η Νικόλ Κίντμαν είναι το ωραιότερο πράγμα που διαθέτει το «Lion», σε μια ερμηνεία που ξεχωρίζει από τους μελοδραματισμούς του όλου φιλμ και αναδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπο μια κατά τα άλλα συγκλονιστικής ιστορίας. Είναι η τέταρτη υποψηφιότητά της και η πρώτη στον Β' Γυναικείο Ρόλο, ενώ έχει κερδίσει Οσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για τις «Ωρες» το 2002.

Manchester by the Sea 607

Η Μισέλ Γουίλιαμς έχει μια σκηνή στο «Manchester by the Sea» που όμοιά της σχεδόν δεν βρίσκεις σε καμία από τις αντιπάλους της. Γι' αυτό και στην τέταρτη υποψηφιότητά της, παίζει δυνατά ανάμεσα στα φαβορί, έχοντας κερδίσει ήδη τα περισσότερα από τα βραβεία των κριτικών ενώσεων.

Fences 607

H Βαϊόλα Ντέιβις σπάει με την υποψηφιότητά της για το «Fences» το ρεκόρ και γίνεται η πρώτη Αφροαμερικανίδα με τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ. Οφείλει να το κερδίσει όχι μόνο επειδή είναι συγκλονιστική στο πλευρό του Ντένζελ Γουάσινγκτον, αλλά γιατί ο ευχαριστήριος λόγος της είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να μην ακουστεί ειδικά σε αυτήν εδώ την τελετή.

Δείτε εδώ την Βαϊόλα Ντέιβις σε μια σκηνή από το «Fences»:


Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607

Αναζητήστε εδώ ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ