Φεστιβάλ / Βραβεία

Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

στα 10

Μετράμε αντίστροφα για την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ και προβλέπουμε τους νικητές στις σημαντικότερες κατηγορίες.

Flix Team
Βραβεία Οσκαρ 2017 / Οι προβλέψεις του Flix - Καλύτερο Ντοκιμαντέρ

Με τρία από τα ντοκιμαντέρ της πεντάδας να κάνουν το #OscarssoBlack πραγματικότητα, το φαβορί μοιάζει να είναι εδώ το «O.J. Simpson: Made in America», με δυνατούς αντιπάλους και το «13th» της Αβα ΝτιΒερνέ και το «I Am not Your Negro» του Ραούλ Πεκ.

Διαβάστε κι αυτό: Βραβεία Οσκαρ 2017: Οι υποψηφιότητες


ΒΡΑΒΕΙΑ ΟΣΚΑΡ 2017 / ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ FLIX


Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη φετινή οσκαρική κούρσα που θα κορυφωθεί την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου με την 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ. To Flix θα ξενυχτήσει με επίσημο dress code για να σας μεταφέρει σε ζωντανή αναμετάδοση όλα όσα θα συμβούν από τον πρώτο σταρ που θα πατήσει το πόδι του στο κόκκινο χαλί μέχρι και το νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Αυτές είναι οι πέντε υποψήφιες ταινίες για το Οσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ:


Fire at Sea του Τζιανφράνκο Ρόζι / Το ευρωπαϊκό ντοκιμαντέρ της χρονιάς, αυτό που βραβεύθηκε με τη Χρυσή Αρκτο στο Βερολίνο, μια ωδή στις Λαμπεντούζες αυτού του κόσμου και της φωτιάς που πιάνει στη θάλασσα κάθε φορά που άνθρωποι περνάνε. Διαβάστε εδώ τη γνώμη του Flix για το «Fire at Sea».


I Am Not Your Negro του Ραούλ Πεκ / To βιβλίο που δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει ο Τζέιμς Μπάλντγουιν για τις φυλετικές διακρίσεις στην Αμερική, μια εξιστορήση της βίας που έκρυβε ανέκαθεν ένας ανοιχτός πόλεμος ανάμεσα σε ίσους άλλα όχι με ίσα δικαιώματα ανθρώπους.


Life, Animated του Οουεν Σάσκιντ / Ενα παιδί με αυτισμό βρήκε το δικό του κώδικα επικοινωνίας μέσα από τις κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων σε ένα τόσο συγκινητικό ντοκιμαντέρ που ευτυχώς δεν χρειάζεται να ευχηθείς να είναι μια αληθινή ιστορία.


O.J.: Made in America του Εζρα Εντελμαν / H πολύκροτη δίκη του Ο.Τζ. Σίμπσον που υπήρξε αρκετή για να ξεσκεπάσει την υποκρισία μιας ολόκληρης χώρας απέναντι στους Αφροαμερικάνους και ταυτόχρονα ένα μυστήριο για δυνατούς λύτες που παραμένει συναρπαστικό όσες φορές κι αν σου το αφηγηθούν. Μοιάζει φαβορί κυρίως για την επικαιρότητά του αλλά και τη συγκυρία που το βρίσκει υποψήφια την ίδια χρονιά που το «People vs. O.J. Simpson» θριαμβεύει στην τηλεόραση.


13 της Αβα ΝτιΒερνέ / Μια σκληρή ματιά στο σύγχρονο δικαστικό σύστημα που αντιμετωπίζει τους μαύρους ως... σκλάβους από τη σκηνοθέτιδα του «Selma» που αναμένει να πάρει το αίμα της πίσω φέτος μετά το σνομπάρισμα της περσινής χρονιάς που βρήκε την ταινία της υποψήφια μόνο για Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ θα μεταδοθεί ζωντανά στις 26 (προς ξημερώματα 27) Φεβρουαρίου από το COSMOTE CINEMA 1HD σε σχολιασμό Γιώργου Σατσίδη και Χριστίνας Μπίθα, και από το COSMOTE CINEMA 2HD χωρίς σχολιασμό. Η COSMOTE TV αποτελεί για τα επόμενα τρία χρόνια τον μοναδικό προορισμό για τα Βραβεία της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου.

oscar Poster 2017 607

Αναζητήστε εδώ ολα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την οσκαρική κούρσα που θα μας οδηγήσει στην 89η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ