Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars 2016: Αυτα είναι τα πιο χρήσιμα άχρηστα trivia της 88ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ

στα 10

Πλησιάζοντας προς την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ, να μερικά πράγματα που ίσως θα ήταν καλό να γνωρίζετε!

Flix Team
Oscars 2016: Αυτα είναι τα πιο χρήσιμα άχρηστα trivia της 88ης Απονομής των Βραβείων Οσκαρ

Ποια είναι η δεύτερη παρουσία του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο στις υποψήφιες ταινίες; Τι ρεκόρ έχει σπάσει ήδη η Τζένιφερ Λόρενς και ο Σιλβέστερ Σταλόνε; Πόσες υποψηφιότητες έχει ο Τζον Γουίλιαμς στην ιστορία του; Και γιατί ο Ντόμναλ Γκλίσον είναι ο αφανής ήρωας των φετινών Οσκαρ; Διαβάστε αναλυτικά...

Ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τα τελευταία προγνωστικά, τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Inside Out 607

Υπάρχουν τρεις ηρωίδες με το ίδιο όνομα στις υποψήφιες για Οσκαρ ταινίες / Στο «Joy» του Ντέιβιντ Ο. Ράσελ (υποψηφιότητα για την Τζένιφερ Λόρενς), στο «Room» του Λένι Εϊμπραχαμσον (τέσσερις υποψηφιότητες, αναμεσά τους και αυτή της Καλύτερης Ταινίας) και στο «Inside Out» (υποψηφιότητα Καλύτερης Ταινίας Κινουμένων Σχεδίων οι πρωταγωνίστριες έχουν το όνομα «Joy». Και μάλλον τους έφερε χαρά και ευτυχία...

Creed 607

Η υποψηφιότητα του Σιλβέστερ Σταλόνε σπάει ένα ρεκόρ / Ακόμη κι αν ο Σιλβέστερ Σταλόνε δεν κερδίσει το Οσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για το «Creed» (πράγμα που αποκλείεται), έχει ήδη σπάσει ένα οσκαρικό ρεκόρ. Υποψήφιος 39 χρόνια πριν για τον ίδιο ακριβώς ρόλο, του Ρόκι Μπαλμπόα στο «Rocky» του 1976, ο Σταλόνε σπάει το ρεκόρ των περισσότερων χρόνων που μεσολάβησαν ανάμεσα σε δύο υποψηφιότητες για τον ίδιο ακριβώς χαρακτήρα. Το ρεκόρ είχε πριν από τον Σταλόνε ο Πολ Νιούμαν που είχε παίξει τον Fast Eddie Felson το 1961 στο «The Hustler» και ξανά το 1986 στο «Χρώμα του Χρήματος» του Μάρτιν Σκορσέζε, όπου και πήρε και το Οσκαρ.

John Williams 607

O Τζον Γουίλιαμς είναι ο εν ζωή άνθρωπος με τις περισσότερες οσκαρικές υποψηφιότητες / Φέτος είναι υποψήφιος για 50η φορά για την πρωτότυπη μουσική του «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει».

Oscars 2016 Acting Nominees 607

Το 30% των φετινών υποψήφιων στις κατηγορίες ερμηνείας έχει ήδη κερδίσει ενα Οσκαρ / Από τους 20 υποψήφιους, έξι έχουν κερδίσει ένα Οσκαρ: Εντι Ρεντμέιν, Κέιτ Μπλάνσετ, Τζένιφερ Λόρενς, Κρίσταν Μπέιλ, Κέιτ Γουίνσλετ και Ματ Ντέιμον. Ο τελευταίος είναι ο μόνος από τους έξι που δεν έχει κερδίσει Οσκαρ ερμηνείας, αλλά το Οσκαρ του είναι αυτό για το σενάριο του «Ξεχωριστού Γουίλ Χάντινγκ» που είχε μοιραστεί με τον Μπεν Αφλεκ.

Jennifer Lawrence 607

Η Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη υποψήφια από τους ηθοποιούς / Με ετήσια περιουσία 52 εκατομμύρια δολάρια, η Τζένιφερ Λόρενς είναι η πιο ακριβοπληρωμένη των φετινών Οσκαρ. Για την ιστορία καμία από τις τέσσερις συνυποψήφιές της στην κατηγορία του Α' Γυναικείου Ρόλου δεν έχει κερδίσει φέτος περισσότερα από 6 εκατομμύρια δολάρια. H Τζένιφερ Λόρενς επίσης με τη φετινή της υποψηφιότητα σπάει ένα ρεκόρ, αυτό της νεότερης ηθοποιού που έχει ήδη στα 25 της χρόνια τέσσερις υποψηφιότητες για Οσκαρ (και μια νίκη με το «Silver Lining's Playbook» το 2013).

Leonardo DiCaprio 607

O Λεονάρντο ΝτιΚάπριο συμμετέχει σε δύο υποψηφίες ταινίες / Οι πιο παρατηρητικοί ίσως προσέξατε πως στο δωμάτιο της Μπρι Λάρσον υπάρχει ένα πόστερ του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο πάνω από το κρεβάτι της. Προφανώς είναι από την εποχή του «Τιτανικού», τότε που ο Λίο δεν προτάθηκε καν από την Ακαδημία. Φέτος, ναι, το ξέρουν όλοι πως δεν το χάνει με τίποτα για την «Επιστροφή» του Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου.

Ennio Morricone 607

Ο Ενιο Μορικόνε σπάει ένα ρεκόρ / Στα 87 του χρόνια είναι ο γηραιότερος υποψηφιός στην κατηγορία της Πρωτότυπης Μουσικής - έχει προταθεί έξι φορές μέχρι και σήμερα και δεν έχει κερδίσει ποτέ. Φέτος είναι φαβορί με τη μουσική για το «The Hateful Eight» του Κουέντιν Ταραντίνο.

The Revenant 607

Οι νίκες που θα γράψουν ιστορία / Αν κερδίσει ο Εντι Ρεντμέιν δεύτερο Οσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου (μετά το περσινό για τη «Θεωρία των Πάντων») θα επαναλάβει τον θρίαμβο του Τομ Χανκς που είχε κερδίσει συνεχόμενα Οσκαρ για το «Philadelphia» και το «Forrest Gump». Αν κερδίσει ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου το Οσκαρ Σκηνοθεσίας (μετά το περσινό του «Birdman») θα μπει στη λίστα μαζί με τον Γούιλιαμ Γουάιλερ και τον Τζόζεφ Μάνκιεβιτς που έχουν κερδίσει συνεχόμενα Οσκαρ. Αν κερδίσει ο Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιάριτου το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το «The Revenant» θα γίνει ο δεύτερος μόλις παραγωγός μετά τον Ντέιβιντ Ο. Σέλζνικ που κερδίζει συνεχόμενα Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Αν ο Εμανουέλ Λουμπεζκι κερδίσει το Οσκαρ Φωτογραφίας για το «The Revenant» θα είναι το τρίτο του Οσκαρ Φωτογραφίας στη σειρά - και θα σπάσει το ρεκόρ στην κατηγορία του. Διαβάστε εδώ αναλυτικά τι θα συμβεί αν το «The Revenant» κερδίσει τα Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας και Σκηνοθεσίας.

Steven Spielberg 607

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ είναι ο παραγωγός με τις περισσότερες υποψηφιότητες στο θεσμό / Εχει συνολικά 9 υποψηφιότητες Καλύτερης Ταινίας - φέτος για τη «Γέφυρα των Κατασκόπων» και πηγαίνοντας προς τα πίσω για τα «Λινκολν», «War Horse», «Letters from Iwo Jima», «Μοναχο», «Saving Private Ryan», «Η Λίστα του Σίντλερ» (όπου και το κέρδισε), «Το Πορφυρό Χρώμα» και «E.T.: Ο Εξωγήινος».

Domhnall Gleeson 607

O Ντόμναλ Γκλίσον είναι ο αφανής ήρωας των φετινών Οσκαρ / Πρωταγωνιστεί σε τέσσερις συνολικά υποψήφιες για Οσκαρ ταινίες («Brooklyn», «Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει», «Ex Machina» και «The Revenant». Δύο από αυτές είναι υποψήφιες για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Ζήστε τα Οσκαρ 2016 λεπτό προς λεπτό - από τα τελευταία προγνωστικά, τους πρώτους που θα πατήσουν το κόκκινο χαλί μέχρι και τον νικητή του Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας στο live blog του Flix που βρίσκεται ήδη στον αέρα.

Διαβάστε τα πάντα για τα Οσκαρ 2016: