Φεστιβάλ / Βραβεία

Oscars vintage: απολαύστε cult φωτογραφίες από λαμπερές Old Hollywood οσκαρικές απονομές

στα 10

Παλιές φωτογραφίες από ένα πιο λαμπερό, μυθικό Χόλιγουντ να γιορτάζει τα Οσκαρ του, υπόσχονται να σας βάλουν στο mood για να δώσετε άλλη μία ευκαιρία στην μεγάλη βραδιά της Κυριακής.

Oscars vintage: απολαύστε cult φωτογραφίες από λαμπερές Old Hollywood οσκαρικές απονομές

Ομολογήστε το: όλοι γκρινιάζουμε, όλοι τα χαζεύουμε. Ναι, τα Οσκαρ απέχουν πολύ από αξιοκρατικά κινηματογραφικά βραβεία. Ναι, έχουν αδικήσει μερικούς από τους σπουδαιότερους σκηνοθέτες, έχουν αφήσει αβράβευτους θρυλικούς ηθοποιούς, έχουν δώσει το χρυσό αγόρι πολύ καθυστερημένα σε πρότζεκτς που δεν το άξιζαν τόσο, αλλά για να αποκαταστήσουν αδικίες εις βάρος μεγάλων ταλέντων. Μεταξύ μας: κάτι τέτοιο θα γίνει και φέτος με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο.

Ομως είναι τα Οσκαρ. Και θα τα δούμε. Και θα τα κρίνουμε. Και θα τα κουτσομπολεύσουμε. Και θα μας συγχύσουν. Και θα μας συγκινήσουν. Και θα μας εξαντλήσουν μέχρι τις 7.30 το πρωί που θα ανακοινωθεί η Καλύτερη Ταινία - το πιο αμφίβολο χαρτί της φετινής διοργάνωσης.

Δείτε ακόμη: Oscars 2016: Τα ειλικρινή τρέιλερ των οκτώ υποψήφιων ταινιών για το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας

Βέβαια, ελάχιστες φορές κατά τη διάρκεια μίας τελετής απονομής Οσκαρ υπάρχει πραγματική μαγεία. Ενας ευχαριστήριος λόγος που είναι τόσο κλασάτος και συναισθηματικός και πολιτικός και επίκαιρος που μένει στην Ιστορία. Ενας μονόλογος οικοδεσπότη που πλησιάζει -έστω- σε φαντασία και ταλέντο τον παλιό καλό Μπίλι Κρίσταλ. Μία σικάτη, λαμπερή και απέριττη τουαλέτα που ταιριάζει στο πάνθεον των ημίθεων σταρ του Old Hollywood.

Μιλώντας για Old Hollywood, την εποχή που οι παπαράτσι ήταν μαζεμένοι μόνο στις πρεμιέρες, τα social media δεν υπήρχαν και κανένα hashtag δεν αποκαθήλωνε τη λάμψη των μεγάλων πρωταγωνιστών, η Huffington Post μάζεψε μία σειρά από παλιές, vintage φωτογραφίες - οσκαρικές στιγμές του παρελθόντος.

Χαζεύοντας την Οντρεϊ Χέμπορν και την Γκρέις Κέλι, τον Αντονι Χόπκινς και την Σάρλοτ Ράμπλινγκ, τον Σιλβέστερ Σταλόνε στο πρώτο «Ρόκι», ή τους έμψυχους και ρομποτικούς ήρωες του πρώτου «Star Wars» επί σκηνής, μπαίνουμε στο κλίμα της επικείμενης οσκαρικής βραδιάς.

Δίκαια ή άδικα, έξυπνα ή προβλέψιμα, λαμπερά ή απλά φανταχτερά... it's going to be a wonderful night for the Oscars!

Aπολαύστε τις φωτογραφίες και μην ξεχνάτε:

Το Flix θα «μεταδίδει» ζωντανά την 88η Απονομή των Βραβείων Οσκαρ το βράδυ της Κυριακής, 28 Φεβρουαρίου, με live blogging, σχόλια, ενημέρωση και παρασκήνιο. Διαβάστε και δείτε εδώ ό,τι χρειάζεται να ξέρετε πριν τη μεγάλη βραδιά.

Oscars vintage 607 1

18 Νοεμβρίου, 1932. Μερικοί από τους νικητές της βραδιάς στο Ξενοδοχείο Ambassador που φιλοξενούσαν τότε τις απονομές των Οσκαρ: ο σκηνοθέτης Φρανκ Μπορτζέιγκ (κέρδισε το Καλύτερης Σκηνοθεσίας για το «Bad Girl»), Eλεν Χέις (Α' Γυναικείου για το «The Sin of Madelon Claudet»), Φρέντρικ Μαρτς (Α' Ανδρικού για το «Δρ. Τζέκιλ και Κος Χάιντ»).

Oscars vintage 607 2

8 Μαρτίου, 1935. Η Κλοντέτ Κολμπέρ συγχαίρει την πιτσιρίκα Σίρλεϊ Τεμπλ για το Οσκαρ της.

Oscars vintage 607 3

23 Φεβρουαρίου, 1939. Η Μπέτι Ντέιβις κρατά το Οσκαρ της για την «Jezebel» και μιλά με τον Γουίλιαμ Γουάιλερ.

Oscars vintage 607 4

12η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, 1940. Η Χάτι ΜακΝτάνιελ γράφει ιστορία ως η πρώτη αφροαμερικανή ηθοποιός που κερδίζει Οσκαρ (Β' Γυναικείου για το «Οσα Παίρνει ο Ανεμος»).

Oscars vintage 607 5

7 Μαρτίου, 1946. Οι νικητές της βραδιάς Πέγκι Αν Γκάρνερ, Τζέιμς Νταν, Αν Ριβέρ, Ράι Μίλαντ στη 18η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ, στο Grauman Chinese Theater.

Oscars vintage 607 6

19 Μαρτίου, 1947: Ολίβια Ντε Χάβιλαντ (Α' Γυναικείου για το «To Each His Own»), Χάρολντ Ράσελ (Β' Ανδρικού για το «The Best Years of Our Lives»), Κάθι Ο' Ντίνελ (Α' Ανδρικού για το «The Best Years of Our Lives»), Αν Μπάξτερ (Β' Γυναικείου για το «The Razor’s Edge»).

Oscars vintage 607 7

24 Μαρτίου, 1929 - 21η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ: Η Τζέιν Γουάιμαν δέχεται τα συγχαρητήρια της Λορέτα Γιανγκ για το Οσκαρ Α' Γυναικείου ( «Johnny Belinda»).

Oscars vintage 607 8

24 Μαρτίου, 1949. Η Κλερ Τρέβορ (Β' Γυναικείου ρόλου για το «Key Largo») με τον Γουόλτερ Χάστον (Β' Ανδρικού ρόλου για το «The Treasure of the Sierra Madre»).

Oscars vintage 607 9

Ο Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ με τη γυναίκα του Λορίν Μπακόλ βγήκαν για τσιγάρο. Ηταν 20 Μαρτίου, 1952 κι ο Μπόγκι μόλις είχε κερδίσει το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου για τη «Βασίλισσα της Αφρικής».

Oscars vintage 607 10

25 Μαρτίου, 1954. Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ κι ο σύζυγός της τότε Μάικλ Γουάλντινγκ κατά τη διάρκεια της 26ης τελετής απονομής των Οσκαρ, όπου είχαν παρουσιάσει το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στον Γουόλτ Ντίσνεϊ (για το «The Living Desert»).

Oscars vintage 607 11

25 Μαρτίου, 1954. 26η τελετή απονομής στο NBC Century Theatre στη Νέα Υόρκη. Η Οντρεϊ Χέπμπορν χαϊδεύει το χρυσό αγόρι που κέρδισε στην κατηγορία Α' Γυναικείου ρόλου για το «Διακοπές στη Ρώμη».

Oscars vintage 607 12

30 Μαρτίου, 1955. Ο κωμικός και πάλαι ποτέ παρουσιαστής οσκαρικών τελετών Μπομπ Χόουπ σ' ένα διάλειμμα.

Oscars vintage 607 13

30 Μαρτίου 1955. Ο Ροντ Στάιγκερ και η Κέιτι Τζουράντο καλεσμένοι της 27ης τελετής απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Oscars vintage 607 14

Η τόσο κλασάτη Γκρέις Κέλι στην τελετή απονομής της ίδιας χρονιάς.

Oscars vintage 607 15

27 Μαρτίου, 1957. Η Νάταλι Γουντ και ο συνοδός της στην 29η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Oscars vintage 607 16

4 Απριλίου 1960. Η Αβα Γκάρντνερ, μία ημίθεη στ' αλήθεια κι όχι απλά σταρ, δικαιωματικά φοράει τιάρα για να συνοδεύσει την λαμπερή της τουαλέτα.

Oscars vintage 607 17

27 Μαρτίου 1973. Μία από τις πιο διαχρονικές οσκαρικές στιγμές. Η «Sacheen Littlefeather» (η ιθαγενής Μαρία Κρουζ) διαβάζει τη δήλωση του Μάρλον Μπράντο, ο οποίος διαβόητα αρνήθηκε να παραλάβει το Οσκαρ Α' Ανδρικού ρόλου του εκείνη τη χρονιά.

Oscars vintage 607 18

9 Απριλίου 1962. Η Ρίτα Μορένο φιλάει τον σκηνοθέτη της Ρόμπερτ Γουάιζ. Και οι δύο είχαν κερδίσει για το «West Side Story».

Oscars vintage 607 19

17 Απριλίου 1972. Η Ρακέλ Γουέλτς, ο Τζιν Χάκμαν και η Κλόρις Λίχμαν (με το Οσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου της για το «The Last Picture Show») στην 44η τελετή απονομής των Οσκαρ.

Oscars vintage 607 20

Ο θρυλικός τραγουδιστής και μουσικός Αϊζακ Χέις ποζάρ eι με το Οσκαρ του για το τραγούδι του «Shaft», στα παρασκήνια της 44ης τελετής απονομής των Οσκαρ.

Oscars vintage 607 21

29 Μαρτίου, 1976. Ω τα νιάτια! Αντονι Χόπκινς, Σαρλότ Ράμπλινγκ στα παρασκήνια της 48ης τελετής απονομής των Οσκαρ.

Oscars vintage 607 22

1977 - η χρονιά που ο Σιλβέστερ Σταλόνε κερδίζει, ως παραγωγός, το Οσκαρ Καλύτερης Ταινίας για το πρώτο «Rocky». Φέτος θα κερδίσει πιθανόν και το πρώτο του Οσκαρ ερμηνείας, για τον ίδιο ρόλο.

Oscars vintage 607 23

3 Απριλίου 1978. Ο Μαρκ Χάμιλ και οι C-3PO & R2-D2 παρουσιάζουν ένα βραβείο στην 50η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Oscars vintage 607 24

14 Απριλίου 1980. Η Ελεν Ρέντι κι ο Ντάντλεϊ Μουρ τραγουδούν το βραβευμένο εκείνη τη χρονιά τραγούδι του «Arthur» ("Arthur's Theme - Best That You Can Do").

Oscars vintage 607 25

Η Λορίν Χάτον ποζάρει χαριτωμένα στην 52η τελετή απονομής των βραβείων Οσκαρ.

Διαβάστε τα πάντα για τα Οσκαρ 2016: