Buzz

Ωρα για latin: τρέιλερ για το «7 Days in Havana»

στα 10

Oι Μπενίτσιο Ντελ Τόρο, Λοράν Καντέ, Γκασπάρ Νοέ, Πάμπλο Τραπέρο, Ελία Σουλεϊμάν, Χούλιο Μέντεμ και Χουάν Κάρλος Τάμπιο υπογράφουν την σπονδυλωτή ταινία που μας ταξιδεύει για μια εβδομάδα στην Αβάνα. Και που μόλις απέκτησε τρέιλερ.

Ωρα για latin: τρέιλερ για το «7 Days in Havana»

Χωρίσμένη σε επτά μικρού μήκους, που το καθένα διαρκεί μια μέρα, το σπονδυλωτό φιλμ φιλοδοξεί να συλλάβει κάτι από την ουσία της Κούβας.

Στο φιλμ του Μπενίτσιο ντελ Τόρο «El Yuma», ο Τζος Χάτσερσον υποδύεται τον Τέντι, έναν νεαρό Αμερικάνο που ταξιδεύει στην Αβάνα για πρώτη φορά. Ο ταξιτζής του, ένας μεσήλικας Κουβανός με πτυχίο μηχανικού θα του κάνει ένα τουρ της πόλης που είναι οτιδήποτε εκτός από τουριστικό...

Στο «Jam Session» του Πάμπλο Τραπέρο ο Εμίρ Κουστουρίτσα είναι ένας διάσημος σκηνοθέτης ταξιδεύει στη Κούβα για να παραλάβει ένα βραβείο. Εν μέσω μιας προσωπικής κρίσης, θα βρει βοήθεια, έναν φίλο και μερικές πολύτιμες συμβουλές από τον οδηγό του: έναν Κουβανό οικογενειάρχη που τυχαίνει να είναι και εξαιρετικός τρομπετίστας.

Στο «La Τentación de Cecilia» του Χούλιο Μέντεμ, η Σεσίλια, μια ταλαντούχα τραγουδίστρια, δεν μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να δεχτεί την πρόταση ενός Ισπανού ιμπρεσάριου και να τον ακολουθήσει στην Ισπανία, ή να μείνει στην Αβάνα κοντά στον φίλο της.

Στο «Diary of a Beginner» του Ελία Σουλεϊμαν ένας παλαιστίνιος ταξιδεύει στην Αβάνα για να πάρει συνέντευξη από έναν διάσημο Κουβανό. Οσο περιμένει να κανονιστεί το ραντεβού του, περιπλανιέται στην πόλη, αλλά στην πορεία ανακαλύπτει πως οι άσκοπες βόλτες του στην Αβάνα, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από χάσιμο χρόνου.

Στο «Ritual» του Γκασπάρ Νοέ ένα νεαρό κορίτσι, μαθήτρια σχολείου, υποχρεώνεται από τους γονείς της σε μια τελετή «κάθαρσης». Είναι αποφασισμένοι να απαλλάξουν την κόρη τους από την «κατάρα» που την «βασανίζει»: ότι της αρέσουν τα κορίτσια.

Το «Dulce Amargo» του Χουάν Κάρλος Τάμπιο, κάνει μια βουτιά σε μια «φυσιολογική» μέρα στη ζωή της Μίρτα: μπορεί να έχει δυο δουλειές για να μπορέσει να επιβιώσει, αλλά κατορθώνει να βρίσκει χρόνο για να φτιάξει γλυκά για την οικογένεια της

Τέλος στο «La Fuente», του Λοράν Καντέ η παρθένα θεότητα Οσούν θα εμφανιστεί στον ύπνο της Μάρτα απαιτώντας να ετοιμάσει μια γιορτή στο όνομά της το επόμενο βράδυ. Η νεαρή γυναίκα και οι γείτονες της, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τα καταφέρουν.

Δείτε το τρέιλερ στο βίντεο που ακολουθεί αλλά ρίξτε μια ματιά στις υπέροχες αφίσες που συνοδεύουν το φιλμ, σχεδιασμένες από ντόπιους καλλιτέχνες και graphic artists.