Buzz

«7 Days in Havana»: 8 υπέροχα πόστερ

στα 10

H σπονδυλωτή ταινία που φιλοδοξεί να συλλάβει κάτι από την ψυχή της Κούβας, αναδεικνύει την ίδια στιγμή, τη λαμπρή παράδοσή της στο graphic design.

«7 Days in Havana»: 8 υπέροχα πόστερ

Η τέχνη της αφίσας, κινηματογραφικής ή επαναστατικής, είναι σχεδόν εξίσου συνώνυμη με την Κούβα όσο και τα πούρα, το ρούμι ή ο Φιντέλ Κάστρο. Ο σχεδιασμός κινηματογραφικών πόστερ, ειδικότερα από το 1963 που υποστηρίζεται από το ICAIC, το Κουβανέζικο Ινστιτούτο Κινηματογραφικής τέχνης και Βιομηχανίας, έχει αγγίξει στην Αβάνα τα επίπεδα της μεγάλης τέχνης.

Ετσι όταν το «7 Days in Habana» μια σπονδυλωτή ταινία που φιλοδοξεί να συλλάβει την ατμόσφαιρα της σύγχρονης Αβάνας, χρειάστηκε αφίσα, ήταν φυσικό, η παραγωγή να στραφεί σε ντόπιους σχεδιαστές.

Το φιλμ θέλει να είναι ένα στιγμιότυπο της πόλης το 201, μέσα από 7 ιστορίες που καλύπτουν τη ζωή της πόλης μια ολόκληρη εβδομάδα και τις οποίες υπογράφουν 7 σκηνοθέτες που κλήθηκαν να ανακαλύψουν μέσα από τις ταινίες τους, τι είναι αυτό που κάνει την πόλη μοναδική και τους κατοίκους της τόσο ιδιαίτερους.

havana

Την επιμέλεια των σεναρίων και την συγγραφή τριών από αυτά ανέλαβε ο σεναριογράφος και συγγραφέας Λεονάρντο Παρούδα, ενώ το εικαστικό της ταινίας σχεδίασε η Ζιζέλ Μονσόν Καλέρο, όμως επειδή ένα πόστερ δεν είναι αρκετό, δείτε παρακάτω πληροφορίες για το κάθε ταινιάκι που συνθέτει το σπονδυλωτό φιλμ, καθώς και την (υπέροχη) αφίσα του.

havana

«El Yuma». Σκηνοθεσία: Μπενίτσιο ντελ Τόρο / Αφίσα: Νέλσον Πόνσε Σάντσεζ

Ο Τέντι, ένας νεαρός αμερικάνος ταξιδεύει στην Αβάνα για πρώτη φορά. Ο ταξιτζής του, ένας μεσήλικας Κουβανός με πτυχίο μηχανικού θα του κάνει ένα τουρ της πόλης που είναι οτιδήποτε εκτός από τουσριστικό...

havana

«Jam Session». Σκηνοθεσία: Πάμπλο Τραπέρο / Αφίσα: Ραούλ Βαλντέζ Γκονζάλες

Ενας διάσημος σκηνοθέτης ταξιδεύει στη Κούβα για να παραλάβει ένα βραβείο. Εν μέσω μιας προσωπικής κρίσης, θα βρει βοήθεια, έναν φίλο και μερικές πολύτιμες συμβουλές από τον οδηγό του: έναν Κουβανό οικογενειάρχη που τυχαίνει να είναι και εξαιρετικός τρομπετίστας.

havana

«La Τentación de Cecilia». Σκηνοθεσία: Χούλιο Μέντεμ / Αφίσα: Κλαούντιο Λεονάρντο Σοτολόνγκο Μενέντεζ

Η Σεσίλια, μια ταλαντούχα τραγουδίστρια, δεν μπορεί να αποφασίσει αν πρέπει να δεχτεί την πρόταση ενός Ισπανού ιμπρεσάριου και να τον ακολουθήσει στην Ισπανία, ή να μείνει στην Αβάνα κοντά στον φίλο της.

havana

«Diary of a Beginner» Σκηνοθεσία: Ελία Σουλεϊμαν / Αφίσα: Ρομπέρτο Ράμος Μόρι

Ενας παλαιστίνιος ταξιδεύει στην Αβάνα για να πάρει συνέντευξη από έναν διάσημο Κουβανό. Οσο περιμένει να κανονιστεί το ραντεβού του, περιπλανιέται στην πόλη, αλλά στην πορεία ανακαλύπτει πως οι άσκοπες βόλτες του στην Αβάνα, είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από χάσιμο χρόνου.

havana

«Ritual». Σκηνοθεσία: Γκασπάρ Νοέ / Αφίσα: Αρνούλφο Εσπινόζα Ροντρίγκεζ

Ενα νεαρό κορίτσι, μαθήτρια σχολείου, υποχρεώνεται από τους γονείς της σε μια τελετή «κάθαρσης». Είναι αποφασισμένοι να απαλλάξουν την κόρη τους από την «κατάρα» που την «βασανίζει»: ότι της αρέσουν τα κορίτσια.

havana

«Dulce Amargo». Σκηνοθεσία: Χουάν Κάρλος Τάμπιο / Αφίσα: Μισέλ Μιγιάρες Χόλαντς

Μια βουτιά σε μια «φυσιολογική» μέρα στη ζωή της Μίρτα: μπορεί να έχει δυο δουλειές για να μπορέσει να επιβιώσει, αλλά κατορθώνει να βρίσκει χρόνο για να φτιάξει γλυκά για την οικογένεια της

havana

«La Fuente». Σκηνοθεσία: Λοράν Καντέ / Αφίσα: Ζιζέλ Μονσόν Καλερο

Οταν η παρθένα θεότητα Οσούν θα εμφανιστεί στον ύπνο της Μάρτα απαιτώντας να ετοιμάσει μια γιορτή στο όνομά της το επόμενο βράδυ, η νεαρή γυναίκα και οι γείτονες της, θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τα καταφέρουν.

Μπορεί οι σπονδυλωτές ταινίες, συχνά να μην είναι συνολικά πετυχημένες, αλλά τουλάχιστον στην περίπτωση του «7 Days in Havana», όλες οι αφίσες είναι εξαιρετικές. Απολαύστε τες, μεγαλύτερες, στο gallery.