Buzz

Το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν θα είναι η πρώτη του ακατάλληλη ταινία εδώ και χρόνια

στα 10

Ο Νόλαν σκηνοθετεί την πρώτη του ακατάλληλη ταινία μετά το «Insomnia» του 2002, όπως αποκάλυψε ένα μικρό τηλεοπτικό σποτ που κυκλοφόρησε πρόσφατα στο ιντερνετ.

Το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν θα είναι η πρώτη του ακατάλληλη ταινία εδώ και χρόνια

Σε λιγότερο από δυο μήνες το «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλαν θα κάνει την πρεμιέρα του στις κινηματογραφικές αίθουσες. Και μπορεί να γνωρίζουμε ήδη πως θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια ταινία, μέχρι σήμερα, του Νόλαν και ένα νέο τηλεοπτικό σποτ αποκάλυψε πως θα είναι και η πρώτη ακατάλληλη (R rating) ταινία του μετά και το «Insomnia» του 2002.

Η ταινία, πέρα από τις συμβατικές κινηματογραφικές αίθουσες, θα προβληθεί και σε IMAX αίθουσες όπου, σύμφωνα με το Associated Press, η μπομπίνα της ταινίας θα έχει μήκος 11 μίλια και θα ζυγίζει 272 κιλά (αν σας αρέσουν τέτοιου είδους τρίβια).

Διαβάστε ακόμα: Ο Κρίστοφερ Νόλαν χρησιμοποίησε τη μέθοδο του «Memento» για να πει την ιστορία του «Oppenheimer»

Το σενάριο της ταινίας, το οποίο έγραψε ο ίδιος ο Νόλαν, βασίζεται στο βραβευμένο με Πούλιτζερ βιβλίο «American Prometheus: The Triumph and Tragedy of J. Robert Oppenheimer» των Κάι Μπερντ και Μάρτιν Τζ. Σέργουιν. Η ταινία γυρίστηκε σε διάφορες τοποθεσίες της Αμερικής, όπως στο Νέο Μεξικό, την Καλιφόρνια και το Νιού Τζέρσεϊ, με συνολικό μπάτζετ 100 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ταινία, πέρα από τον Κίλιαν Μέρφι στον ρόλο του Οπενχάιμερ, πρωταγωνιστούν και η Εμιλι Μπλαντ, η οποία υποδύεται τον ρόλο της συζύγου του Κάθριν «Κίτι» Οπενχάιμερ, οι Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ και Ματ Ντέιμον οι οποίοι υποδύονται τους Λούις Στράους, τον πρόεδρο της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, και τον Αντιστράτηγο Λέσλι Γκρόουβς αντίστοιχα, η Φλόρενς Πιου, η οποία υποδύεται την Τζιν Τάτλοκ, μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος των Ηνωμένων Πολιτειών που διατηρεί σχέση με τον Οπενχάιμερ, ο Ράμι Μάλεκ, ο οποίος υποδύεται έναν επιστήμονα, ο Μπένι Σάφντι, ο οποίος υποδύεται τον Εντουαρντ Τέλερ έναν Ούγγρο Φυσικό που είναι γνωστός ως ο πατέρας της βόμβας υδρογόνου και μέλος του Manhattan Project, ο Μάικλ Ανγκαράνο στο ρόλο του Ρόμπερτ Σέρμπερ, ο Τζος Χάρτνετ που ενσαρκώνει τον πρωτοπόρο Αμερικανό πυρηνικό επιστήμονα Ερνεστ Λόρενς και ο Γκάρι Ολντμαν.

Μαζί τους πρωταγωνιστούν και οι Ντέιν ΝτεΧαν, Ντίλαν Αρνολντ, Ντέιβιντ Κρούμχολτζ, Αλντεν Ερενραϊχ και Μάθιου Μοντίν. Την ταινία με τίτλο «Oppenheimer» έχει αναλάβει να κυκλοφορήσει στις αίθουσες το στούντιο της Universal, το οποίο από ότι φαίνεται θα είναι και το νέο κινηματογραφικό σπίτι του Νόλαν μετά και την αποχώρησή του από την Warner, στις 21 Ιουλίου 2023 (ναι την ίδια μέρα με την «Barbie»).