Buzz

Τα θερινά σινεμά ανοίγουν στις 21 Μαΐου;

στα 10

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια πρώτη ημερομηνία για το άνοιγμα των θερινών κινηματογράφων είναι η 21η Μαΐου.

Flix Team
Τα θερινά σινεμά ανοίγουν στις 21 Μαΐου;

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, τα θερινά σινεμά βρίσκονται ανάμεσα στις πληροφορίες για τις αποφάσεις της Κυβέρνησης για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων του πολιτισμού και χώρων όπως μουσεία, θέατρα και κινηματογράφοι στο πλαίσιο του σχεδίου για σταδιακή άρση των μέτρων κατά της Covid και επιστροφή στην κανονικότητα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που θα οριστικοποιηθούν από την επιτροπή των λοιμοξιολόγων αύριο Παρασκευή 7 Μαΐου «η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου. Τονίζεται, ωστόσο, ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών και των πολυκινηματογράφων»_

Διαβάστε ακόμη: O χάρτης της επανέναρξης λειτουργίας των κινηματογράφων στην Ευρώπη


Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβερνητική πρόταση περιλαμβάνει τρεις ημερομηνίες – «κλειδιά»:

Ειδικότερα, η αρχή προτείνεται να γίνει με το άνοιγμα των μουσείων στις 14 Μαΐου, ημερομηνία ανοίγματος του τουρισμού.

Επιπλέον, η κυβέρνηση προτείνει να ανοίξουν τα θερινά σινεμά στις 21 Μαΐου. Τονίζεται, ωστόσο, ότι δεν θα δοθεί πράσινο φως για το άνοιγμα των κλειστών κινηματογραφικών αιθουσών και των πολυκινηματογράφων.

Η συνέχεια θα γίνει με τα θέατρα αλλά και τις συναυλίες και η προτεινόμενη ημερομηνία για το άνοιγμα είναι η 28η Μαΐου.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων αναμένεται να συνεδριάσει αύριο, Παρασκευή, με την συμμετοχή της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, προκειμένου να δώσει το πράσινο φως ή όχι για το άνοιγμα των δραστηριοτήτων.

Σημειώνεται ότι για όλες τις παραπάνω δραστηριότητες, θα ισχύουν αυστηρά μέτρα προστασίας, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, η θερμομέτρηση των επισκεπτών κατά την είσοδό τους, ο περιορισμένος αριθμός ατόμων που θα μπορεί να βρίσκεται στους συγκεκριμένους χώρους, αλλά και η τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους στους χώρους του πολιτισμού αναμένεται να ισχύουν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της Covid όπως τη χρήση μάσκας και τη διενέργεια self-tests.


Διαβάστε ακόμη: Επιτέλους θερινό! Αυτές είναι όλες οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι!