Buzz

Φέτος το καλοκαίρι βλέπουμε γαλλικό κλασικό θερινό σινεμά στον κήπο της Γαλλικής Σχολής

στα 10

Κλασικές και σπάνιες γαλλικές ταινίες προβάλλονται στον κήπο της Γαλλικής Σχολής με δωρεάν είσοδο όλο το καλοκαίρι.

Flix Team
Φέτος το καλοκαίρι βλέπουμε γαλλικό κλασικό θερινό σινεμά στον κήπο της Γαλλικής Σχολής

Σε έναν από τους πιο όμορφους κήπους της Αθήνας, αυτόν της Γαλλικής Σχολής που βρίσκεται δίπλα στο Γαλλικό Ινστιτούτο ξεκινάει να λειτουργεί από φέτος ένα διαφορετικό θερινό σινεμά. Κλασικοί γαλλικοί τίτλοι, αναμεσά τους και σπάνιες ταινιές που προβάλλονται πια σπάνια, σας περιμένουν δωρεάν για όλο το καλοκαίρι με την επιμέλεια του Γαλλικού Ινστιτούτου σε γαλλική γλώσσα με ελληνικούς υπότιτλους.

Οι προβολές ξεκίνησαν την 1η Ιουνίου με το «India Song» της Μαργκερίτ Ντιράς από το 1974 και συνεχίζονται από τις 21 Ιουνίου μέχρι και τις 4 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε ακόμη: 7o Athens Open Air Film Festival: Καλοκαίρι στην Αθήνα συντροφιά με αγαπημένους κινηματογραφικούς ήρωες!

tous les matins du monde

21 Ιουνίου στις 21.30
Ολα τα Πρωινά του Kόσμου (Tous les Matins du Monde) του Αλέν Κορνό (1991)

Στο τέλος της ζωής του ο Marin Marais,φημισμένος βιολιστής του Λουδοβίκου ΙΔ ́, θυμάται την εποχή της μαθητείας του δίπλα στον Monsieur de Sainte Colombe, μεγάλο δάσκαλο της βιόλα ντα γκάμπα. Αυστηρός και ασυμβίβαστος δάσκαλος, προσπάθησε μάταια να βρει την απόλυτη τελειότητα στην τέχνη του, μια τέχνη που κατέχει ο νεαρός μαθητής του.

Une Femme a sa Fenetre

04 Ιουλίου στις 21.30
Μια Γυναίκα στο Παράθυρό της (Une Femme à sa Fenêtre) του Πιερ Γκρανιέρ-Ντεφέρ (1976)

Το 1936 η Margot Santorini, γυναίκα του πρέσβη Santorini στην Αθήνα, ζει τις τελευταίες μέρες της ξένοιαστης ζωής, καθώς προετοιμάζεται το πραξικόπημα του συνταγματάρχη Μεταξά. Ένα βράδυ, καθώς ανοίγει το παράθυρό της, βλέπει έναν αντιστασιακό, έναν κομμουνιστή που τον καταδιώκουν οι φασίστες, και τον σώζει από την αστυνομία.

L'Homme de Rio

18 Ιουλίου στις 21.30
Ο Τυχοδιώκτης του Ρίο (L'Homme de Rio) του Φιλίπ ντε Μπροκά (1964)

Ο δεκανέας Adrien Dufourquet γίνεται μάρτυρας της απαγωγής της Agnès, της αρραβωνιαστικιάς του, κόρης ενός διάσημου εθνολόγου. Αρχίζει να την αναζητά και φτάνει μέχρι τη Βραζιλία, όπου θα αποκαλύψει ένα κύκλωμα που διακινεί παράνομα ινδικά αγαλματίδια. / Προβολή σε συνεργασία με το Athens Open Air Film Festival

L'Αssassin Ηabite au 21

4 Σεπτεμβρίου στις 21.30
Ο Δολοφόνος Κατοικεί στο Νούμερο 21 (L'Αssassin Ηabite au 21) του Ανρί - Ζορζ Κλουζό (1942)

Eνας μυστηριώδης δολοφόνος διαπράττει κατά συρροή δολοφονίες και αφήνει πάνω στα πτώματα την κάρτα του που γράφει «Κος Durand». Ο επιθεωρητής Wens βρίσκει ένα στοιχείο που τον οδηγεί στη Μονμάρτη, στην οικογενειακή πανσιόν Les Mimosas. Μεταμφιέζεται σε ιερέα και πάει να μείνει στην πανσιόν.

Διαβάστε ακόμη